GASI SE ŽENSKI KOŠARKAŠKI KLUB. Račun u blokadi a neopravdano 2,5 miliona dinara

277 0
ZKK-Bor-pripreme-2

BOR, (IST Media) Članovi gradske Vlade usvojili su predlog odluke o utvrđivanju sportskih organizacija od posebnog značaja za grad Bor, kojom će prestati finasiranje ženskog košarkaškog kluba ŽKK „Bor“ z budžeta, a samim tim verovtano i gašenje od strane osnivača.

Kako je obrazloženo, odluka je doneta jer u klubu ne postoji igrački kadar, nema treninga ni takmičenja, pa su dospeli u tešku finansijsku situaciju i blokade računa zbog dugovanja Poreskoj Upravi.

Odluka je doneta zbog problema unutar kluba i nefunkcionalnosti. Klub je izgubio upravu i prestao sa radom. Ipak, deca su iz tog kluba prešla u druge klubove i nastavili da treniraju, pa će ženska košarka nastaviti da funkcioniše, rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Kako saznaje IST Media, od bivšeg rukovodstva ženskog košarkaškog kluba očekuje se da opravda oko 2,5 miliona dinara dobijenih iz budžeta grada, a ukoliko to ne uradi u određenom roku, gradsko Javno pravobranilaštvo će pokrenuti sudski postupak.

Podsećamo da je gašenje ženskog košarkaškog kluba sprečeno 2016. godine kada mu je finansijski pomogao tadašnji predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas.

Od borskih košarkašica očekivalo se mnogo, posebno nakon što su ostvarile pravo učešća u Prvoj ligi Srbije u sezoni 2019/2020. U sezoni 2018/2019, uprava je angažovala iskusnog trenera Blagoja Ivića, koji je do tada vodio ekipu KŽK „Partizan 1953“.

Boranke su bile pojačene i dvema igračicama iz Amerike i najboljom igračicom Makedonije u 2016. Nenom Trajčevskom. Klub je u olimpisjkom ciklusu imao nekoliko predstavnica u reprezentativnim  mlađim kategorijama.

Međutim, funkcionisanje Uprave pratile su turbulencije zbog kojih je predsednik Darko Mihajlović podneo ostavku koja nikada nije izglasana jer nije zasedala Skupština kluba. Predsednik Skupštine bio je Slobodan Knežević.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Taoci rudnika

Posted by - 20. juna 2021. 0
  Meštani sela Krivelj kod Bora, čiji su preci pre 86 godina zbog zagađenja podigli prvu ekološku bunu u Evropi…
X