KulturaTema dana

Gasi se zaječarsko pozorište “Zoran Radmilović” i osniva novo

pozoriste zaječar

ZAJEČAR, (IST Media) Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, izjavio je da će pozorište “Zoran Radmilović” u tom gradu uskoro biti ugašeno i umesto njega osnovano novo pozorište koje će u svom nazivu sadržati i ime ovog glumca rodom iz Zaječara.

 

“Ovaj potez je bio neminovan kako bi pozorište uopšte opstalo. Novo pozortište će imati i novu sistematizaciju radnih mesta, kako bi se sprečilo sadašnje stanje u kome imate tri sekretarice a manjak glumaca”, rekao je Ničić za Ist Media.

 

 

 

Novi ime za staro zdanje (Foto: Pozorište Zoran Radmilović)

 

Ovo pozorište sada zapošljava 45 radnika, a gradska vlast procenjuje da će ih po novoj sistematizaciji biti svega 27, od čega 50 odsto treba da čine oni koji treba da proizvode program pozorišta.

 

“Preporuka osnivača će biti da glumci moraju imaju završenu akademiju,” rekao je Ničić.

 

Sadašnja dugovanja pozorišta iznose 18 miliona dinara, ali Ničić smatra da ona nisu vekika i da će biti pokrivena iz gradske kase.

 

I vršilac dužnosti direktora pozorišta Vladimir Đuričić, smatra da sa ovakvim sastavom zaposlenih, u kojoj je svega 12 glumaca nije moguće dugoročno poslovati.

 

“Ako se brzo izvrši gašenje i otvaranja novog pozorišta, i ako je ideja osnivača da polovina zaposledih bude u umetničkom sektoru i izdvaja novac za programske sadržaje, onda takva odluka ima opravdanja i neće biti velikih posledica”, ističe Đuričić.

 

Sala puna rizika

 

On očekuje da buduće pozorište ponese ime Narodno pozorište Timočke Krajine, po prvobitnom nazivu iz 1946. godine, ali i da se tom nazivu doda ime slavnog glumca Zorana Radmilovića.

 

Prema rečima Đuričića, “najhitniji” zadaci po osnivanju novog pozoršta biće radovi na protivpožarnoj zaštiti sadašnjeg objekta i ugradnja novih elektro inastalacija, budući da za sada zbog tih nedostataka nema upotrebnu dozvolu.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

NAJAVA: Predstavljanje zbirki Branislava Baneta Dimitrijevića u Narodnoj biblioteci

Ist Media

NAJAVA: Strip-stvaralaštvo Jelene Đorđević u Narodnoj biblioteci

Ist Media

Predstava Klaustrofobična komedija 9. decembra u Boru

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X