Gasi se Marfin banka u Boru. Klijentima poručeno da će biti isplaćeni

713 0

BOR, (IST Media) Filijala Marfin banke u Boru i još nekoliko gradova u Srbiji biće ugašene u narednih nekoliko dana, a svi klijenti će biti isplaćeni, rečeno je IST Media.

Klijenti, preduzeća i građani se ovih dana masovno prebacuju u druge banke, a pred ekspoziturom u Boru su od ranog jutra dugački redovi.

 

Suočeni sa iskustvima sa bankama iz devedesetih, ispred Marfin banke redovi od jutra

Iako srpske štediše imaju traume sa bankama devedestih godina, u Marfin banci kažu da nema mesta panici.

“Banka ima novca za isplatu i svi klijenti koji dođu biće isplaćeni. Osim toga i štednja se podiže po uslovima pod kojima je oročena”, rečeno je za IST Media.

Dodaje se da se filijala Marfin Bank u Boru zatvara zbog reorganizacije poslovne mreže, a da računi klijenata pravnih i fizičkih lica mogu biti prebačeni u filijalu Marfin banke u Nišu ili zatvoreni. Sredstva na računima klijenata su sigurna, mogu se podići ili preneti na račune drugih banaka bez provizije za prenos sredstava.

U martu ove godine je saopšteno da je Ekspobanka postala prva češka banka koje je ušla na tržište Srbije, završetkom preuzimanja Marfin banke.

Kako je navedeno, kiparska Sajprus popular banka saglasila se da proda Marfin banku u septembru 2016. godine, a posle dobijanja odobrenja regulatornih organa u Češkoj, Srbiji i Kipru transakcija je završena i Ekspobanka je sada vlasnik 100 odsto akcija Marfin banke.

Najavljeno je da će Marfin banka biti preimenovana u Ekspobanku a da će dosadašnji predsednik Izvršnog odbora banke Borislav Strugarević, ostati na toj funkciji.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X