DruštvoНекатегоризовано

Funkcioner u Majdanpeku bez pomoći opštine za studiranje

MAJDANPEK, 18. januara 2012. (Saša Trifunović, Ist media) – Predsednik opštine Majdanpek Dragan Popović povukao je danas odluku Opštinskog veća o finansijskoj pomoći za studiranje članu tog tela Predragu Đorđeviću, nakon velikog pritiska javnosti.

Majdanpek
Majdanpek (foto: S.Trifunović)

Na poslednjoj sednici opštinkog Veća, na predlog samog Đorđevića, u dnevni red je uvrštena tačka dnevnog reda kojom se njemu odobrava pomoć od 100.000 dinara za studiranje na drugoj godini prava na jednom privatnom fakultetu.

Ta odluka izazvala je veliku kritiku javnosti, koju je o tome obavestio majdanpečki Resurs centar na portalu www.tvojglas.rs

Ova organizacija koja se bavi ukazivanjem na zloupotrebe vlasti, navela je da je opština Majdanpek jedina na području Timočke krajine koja nekoliko godina unazad ne raspisuje konkurs za dodelu stipendija i pozvala predsednika opštine Popovića da povuče spornu odluku.

Đorđević se pravdao da nije dobio stipendiju nego pomoć za koju je mogao da konkuriše bilo ko i naveo da ne postoji pravilnik koji reguliše tu vrstu pomoći, kao i da su do sada mnogi građani Majdanpeka dobili pomoć iz gradskog budžeta.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

MUP pozvao građane da predlože gde pojačati kontrolu merenja brzine u saobraćaju

Ist Media

Akcija pošumljavanja u RBM-u. Posađeno još 20.000 sadnica crnog bora

Ist Media

Počela izgradnja novog dečjeg vrtića – Od iduće godine bez liste čekanja za upis dece

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X