Fudbaleri Bora pobednci turnira u znak sećanja na poginule radnike RTS-a

278 0

U uzbudljivom finalu ekipa Bor savladala je posle izvođenja penala ekipu iz Požarevca i trijumfovala u takmičenju grupe Gradovi na 14. Memorijalnom turniru u malom fudbalu „Igrajmo za 16″.

 

bor fudbal

 

U znak sećanja na 16 poginulih radnika RTS-a tokom NATO bombardovanja 1999. godine ove godine prvi put su se takmičile ekipe iz gradova u našoj zemlji. U kordinaciji sa dopisničkim centrima RTS-a, a na predlog Organizacionog odbora, ove godine kvalifikacije su održane u Nišu, Kragujevcu, Požarevcu, Boru, Užicu i Zrenjaninu.

 

Polaganje-venaca-na-spomenikPredstavnici šest ekipa grupe Gradova iz Kragujevca, Niša, Požarevca, Bora, Užica i Zrenjanina odali su počast ubijenim radnicima RTS-a 1999. godine polaganjem cveća na spomenik „Zašto” ispred zgrade RTS-a u Abardarevoj.

 

 

Proteklog vikenda u sali „Sport Eko” u Beogradu održana su polufinala i finala za najuspeššnije ekipe. Pobednici, ekipa iz Bora, slavili su posle izvođenja penala u finalu protiv ekipe Požarevac.

 

Prvi put u dosadašnjoj istoriji Memorijalnog turnira „Igrajmo za 16″ mali fudbal u znak sećanja na 16 poginulih radnika RTS-a tokom NATO bombardovanja 1999. godine igrale su i brojne ekipe širom Srbije.

 

Predlog Organizacionog odbora Memorijala „Igrajmo za 16″ da se takmičenje proširi i na ostale gradove, sa velikim odobravanjem i entuzijazmom prihvaćen je ove godine u Nišu, Kragujevcu, Požarevcu,. Boru, Užicu i Zrenjaninu, a mnogi su ovom prilikom se sećali i žrtava u svojim gradovima nastradalih tokom bombardovanja Srbije 1999. godine.

 

(preuzeto sa RTS)

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X