Fudbaleri Bora pobednci turnira u znak sećanja na poginule radnike RTS-a

319 0

U uzbudljivom finalu ekipa Bor savladala je posle izvođenja penala ekipu iz Požarevca i trijumfovala u takmičenju grupe Gradovi na 14. Memorijalnom turniru u malom fudbalu „Igrajmo za 16″.

 

bor fudbal

 

U znak sećanja na 16 poginulih radnika RTS-a tokom NATO bombardovanja 1999. godine ove godine prvi put su se takmičile ekipe iz gradova u našoj zemlji. U kordinaciji sa dopisničkim centrima RTS-a, a na predlog Organizacionog odbora, ove godine kvalifikacije su održane u Nišu, Kragujevcu, Požarevcu, Boru, Užicu i Zrenjaninu.

 

Polaganje-venaca-na-spomenikPredstavnici šest ekipa grupe Gradova iz Kragujevca, Niša, Požarevca, Bora, Užica i Zrenjanina odali su počast ubijenim radnicima RTS-a 1999. godine polaganjem cveća na spomenik „Zašto” ispred zgrade RTS-a u Abardarevoj.

 

 

Proteklog vikenda u sali „Sport Eko” u Beogradu održana su polufinala i finala za najuspeššnije ekipe. Pobednici, ekipa iz Bora, slavili su posle izvođenja penala u finalu protiv ekipe Požarevac.

 

Prvi put u dosadašnjoj istoriji Memorijalnog turnira „Igrajmo za 16″ mali fudbal u znak sećanja na 16 poginulih radnika RTS-a tokom NATO bombardovanja 1999. godine igrale su i brojne ekipe širom Srbije.

 

Predlog Organizacionog odbora Memorijala „Igrajmo za 16″ da se takmičenje proširi i na ostale gradove, sa velikim odobravanjem i entuzijazmom prihvaćen je ove godine u Nišu, Kragujevcu, Požarevcu,. Boru, Užicu i Zrenjaninu, a mnogi su ovom prilikom se sećali i žrtava u svojim gradovima nastradalih tokom bombardovanja Srbije 1999. godine.

 

(preuzeto sa RTS)

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X