Freeport i Reservoir Minerals zajednički ulažu u istraživanja zlata i bakra kod Bora

643 0

coreshed featuredBOR, (IST Media) Kanadska kompanija “Reservoir Minerals” i američka “Freeport McMoran”, postigli su dogovor o zejedničkom ulaganju (Joint venture) na projektu istraživanja bakra i zlata “Čukaru Peki”, kod Bora, koje će u 2015. godini iznositi 18,7 miliona dolara.

 

“Reservoir je zadovoljan završetkom pregovora o zajedničkom ulaganju i ugovoru akcionara na projektu ‘Čukaru Peki’ sa našim partnerima – kompanijom ‘Freeport’, kao i dogovorom o budžetu za 2015. godinu od značajnih 18,7 miliona američkih dolara”, izjavio je predsednik kompanije Reservoar Minerals, Simon Ingram.

 

U saopštenju se objašnjava da je po dogovoru dve kompanije, za odobreni budžet odgovorna iskljucivo kompanija “Freeport”, i da je on namenjen daljem geološkom istrazivanju, a da bi u slučaju kompletiranja studije izvodljivosti, “Freeport” dobio 75% učešca u zajedničkoj (JV) kompaniji “Rakita Exploration”, dok bi ostatak od 25% pripao kompaniji “Reservoir”.

 

uskrsnja ponuda

 

Po prethodnom dogovoru iz 2010. godine, američka kompanija “Freeport” sa sedištem u Feniksu, “držala” je 55%, i počevši od 2012. godine bila je odgovorni izvođač svih poslova na zajedničkom istraživačkom projektu.

 

Ukoliko bi zajednička kompanija završila studiju izvodljivosti sa pozitivnim rezultatima, moglo bi da se pristupi planovima izgradnje rudnika.

 

Projekat “Čukaru Peki” jedan je od najznačajnijih skorije objavljenih geoloških otkrića u svetu, u pitanju je porfirska mineralizacija sa visokim sadržajima bakra i zlata, a nalazi se u neposrednoj blizini stogodišnjeg rudnika bakra “RTB Bor”.   

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X