Fondacija Divac, Olimpijski komitet i dijaspora obnovili školu u Tekiji

413 0

KLADOVO/TEKIJA, (IST Media) U Tekiji, kod Kladova, godinu dana nakon katastrofalnih bujičnih poplava koje su pogodile istočnu Srbiju, svečano je otvorena obnovljena Osnovna škola „Svetozar Radić“.

 

Sredstva za obnovu škole u iznosu od skoro 72.000 dolara obezbedila je Fondacija Ana i Vlade Divac zahvaljujući donatorima, našoj dijaspori u Australiji, Olimpijskom komitetu Srbije i kompaniji Weber.  U okviru projekta obnove škole, Fondacija Ana i Vlade Divac i Olimpijski komitet Srbije zajedno su obnovili fiskulturnu salu a ukupna vrednost projekta obnove sale je 30.265 dolara.

 

Obnovljena fiskulturna sala u skoli u Tekiji_Fondacija Divac i OKS

Moderna sala za sve sportove

Sredstva za obnovu fiskulturne sale u školi u Tekiji  za  još 7 sportskih objekata širom Srbije, koji su pretrpeli štetu u majskim poplavama 2014. godine, u iznosu od 180.000 dolara, prikupio je Olimpijski komitet Srbije iz donacija Međunarodnog olimpijskog komiteta, Evropskih olimpijskih komiteta, Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara, nacionalnih olimpijskih komiteta Rumunije, Albanije, Crne Gore, Slovačke, Tekvondo kluba Galeb i Sportske arbitraže OKS.

 

Pored fiskulturne sale u osnovnoj školi u Tekiji, obnovljeni su sportski objekti u Obrenovcu, Bogatiću, Tekiji, Gornjem Milanovcu i Paraćinu i Smederevskoj Palanci a uskoro se završava obnova objekata u Krupnju i Ljuboviji. Projekat obnove sportskih terena realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac.

 

“Veliko je zadovoljstvo videti obnovljenu školu i ove mlade ljude koji će imati mogućnost da se u adekvatnim uslovima obrazuju, uče i naravno bave sportom. U ime OKS želim da se zahvalim svim našim prijateljima iz olimpijske porodice kako iz Evrope i sveta, tako i onima iz Srbije koji su brzo odreagovali u teškom trenutku kada je Srbiju prošle godine zadesila velika nesreća. Hvala i našem partneru na ovom zadatku Fondaciji Ana i Vlade Divac koji su svojim iskustvom u ovakvim projektima i značajnim sredstvima pomogli da ovo uradimo na najbolji mogući način.”  Izjavio je na svečanosti povodom završetka obnove škole, Miloš Milenković, menadžer programa Olimpijske solidarnosti u Olimpijskom komitetu Srbije.

 

Svecanost povodo otvaranja obnovljene skole i fiskulturne sale u Tekiji 15 09 2015

Sa otvaranja

 

Fondacija Ana i Vlade Divac je u okviru projekta obnove poplavljenih područja do sada obnovila 6 škola, 3 vrtića, 2 centra za decu sa smetnjama u razvoju, 11 sportskih objekata, 110 porodičnih kuća i dodelila 252 granta za obnovu poljoprivredne proizvodnje ili malih biznisa oštećenih u poplavama 2014. godine.

 

„Drago nam je da smo zajedno sa našim donatorima  bili u prilici da pomognemo obnovu ove škole koja je pretrpela ogromnu štetu u poplavama prošlog septembra. Posebno hvala Olimpijskom komitetu Srbije što smo zajedno uz podršku njihovih međunarodnih i domaćih partnera obnovili ovde fiskulturnu salu i sportske objekte u drugim mestima  koji su oštećeni tokom prošlogodišnjih poplava. Deca i omladina će opet imati  uslove za bavljenje sportom, da se normalno razvijaju i rastu. “ rekla je Anica Divac, menadžer za komunikacije u Fondaciji Ana i Vlade Divac.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X