Firma iz Beograda dobila novac za uređenje sela u Majdanpeku, pa radnike ostavila bez plate

380 3

MAJDANPEK, (IST Media, Ivan Popović) Dvadesetoro radnika iz Rudne Glave kod Majdanpeka, još uvek čekaju zaradu za dvomesečno angažovanje u javnim radovima, posao koji je kroz projekat “Regionalni razvoj Bora” finansirala Svetska banka.

 

Vlasnik firme “Vis-ia” iz Beograda, koja je dobila projekat uređenja javnih površina u ovom selu im je rekao, preneli su nam radnici, da mogu slobodno da ga tuže jer on nema više para.

 

Mesecima čekaju platu od 20.000 dinara

 

 

Ipak, novac za zarade radnicima ovoj firmi je uplaćen, o čemu su nas uverili u Agenciji za privatizaciju.

 

Ogorčeni radnici mesecima čekaju na platu koju su zaradili teškim radom i spremni su da idu i na sud.

 

“Treba da se stide. Radili smo po kiši i suncu, niko nije mario za nas, a sad ih tek nije briga”, kaže Vladan Božinović.

 

 

Kosta Ilić iz ovog sela smatra da to nisu velike pare za jednu firmu i da je baš zato sramota što je preko projekta koji finansira Svetska banka preko države, angažovano neodgovorno preduzeće. On napominje da dugovanja te firme prema radniku iznose oko 20 hiljada.

 

Nezadovoljni radnici žele pošto-poto da isteraju stvar do kraja i već su angažovali advokata.

 

ISPUNILI OBAVEZE
“Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave je ispunilo sve ugovorene obaveze prema firmi “Vis-ia”. Isplata po poslednjoj rati je izvršena 9. novembra”, odgovorila nam je Ankica Momčilović, direktorka Sektora za upravljanje projektima Agencije za privatizaciju.

 

“O našem slučaju smo obavestili nadležne organe, ali smo se i sa advokatima konsultovali pa ćemo uskoro podneti i tužbe. Možda je to njima mala para, ali nama znači jer smo ih zaradili”, kaže Sanja Janković.

 

Inače, kako nam je potvrđeno, na račun ovih radnika nedavno je uplaćen novac za isplatu zarade za jedan mesec, ali im do sada niko nije rekao kada će primiti i poslednju zaostalu zaradu.

 

I posle bezbroj pokušaja, nismo uspeli da dobijemo komentar od vlasnika virme “Vis-ia”, ali smo od Agencije za privatizaciju dobili potvrdu da su sredstva za ove radove uplaćena na račun firme.

 

Za sada nije poznato da li će i država stati u zaštitu radnika iz Rudne Glave i pokrenuti proces prema firmi “Vis-ia”, jer je angažovanjem neodgovorne firme i njoj narušen ugled.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 3 comments

 1. Novci samo kvare coveka !!!
  Jestel videli kako se pokvario taj sto vam ne daje novce. Jel hocete i vi da budete tako pokvareni i sebicni, cicije, krvopije….

  Odgovori
 2. Sada ga tužite, pa kad sud za dve godine presudi da je kriv, on i dalje neće da vam uplati novac jer postoji hiljadu i jedan način da to izvrda, a onda će vam stići od suda da morate da platite sudske troškove koji će biti sigurno viši od toga što vi potražujete. Ako ne platite sudske troškove, naplatiće vam se prinudno. A onda će vas neki pametni advokat posavetovati da ga opet tužite za sudske troškove?!?…i tako u nedogled.
  Pišem jer sam ovo doživeo…

   

  Odgovori
 3. Sto se tice ovih javnih radova ima jos trideset radnika iz iste grupe,samo sto se radovi izvodili u Boljetinu  i Mosni pa cak smo i troskove putovanja do radnog mesta u Mosni sami finansirali . Ne mogu da verujem ako je neko pokrenuo ovo pitanje ili nije znao,u sta naravno ne mogu da poverujem da cak i u ovakvim situacijama ljudi su sebicni, svako za sebe umesto da budemo svi slozni,pa nije ni cudo sto nam ovako i ide.Svako ce ovakvo ponasanje da iskoristi, nista mi nije cudno sto se ovo desilo.
  RADNIK JAVNIH RADOVA.

  Odgovori

Leave a comment

Your email address will not be published.

X