Festival dvojezične poezije i kantautorstva

268 0

ZAJEČAR (IST Media, Snežana Stanojević) U utorak 20. i sredu 21. oktobra u Zaječaru u dvorani Muzičke škole biće održan Festival dvojezične poezije i kantautorstva. Organizatori festivala su Savez slovenačkih kulturnih zajednica Srbije i njegove članice, zajednice iz Zaječara, Bora i Leskovca, kao i Akademski kulturni klub Tehničkog fakulteta u Boru i Muzička škola „Stevan Mokranjac“ u Zaječaru, prenosi radio Magnum.

 

Poetski žiri festivala je od 100 ponuđenih pesama za festival izbrao 20. Muzičko-poetski žiri je od 20 kantautorskih numera izbrao 12. Na programu obe večeri će biti po 10 pesama i 6 kantautorskih numera. U sredu, 21. oktobra oba žirija će proglasiti pobednike u obe kategorije – pesništvu i kantautorstvu.

 

Program obe večeri će vodiće Dušica Adamović Majda iz SKZ “Kras” iz Bora sa Srdjanom Mitićem iz Leskovca i Sanelom Božinović iz Zaječara, a savetnik festivala je poznati pozorišni reditelj Dragomir Zupanc.

 

Pored takmičarskog programa, u kojem učestvuju pesnici i kantautori iz Zaječara, Bora i Leskovca, na festivalu će gostovati klarinetski trio Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ iz Zaječara i slovenački ženski kvartet iz Bora.
Prema rečima organizatora ove značajne kulturne manifestacije očekuje se dolazak gostiju iz Saveza slovenačkih kulturnih zajednica Srbije, lokalnih uprava Timočke regije, Ministarstva slovenačke dijaspore, Ambasade Republike Slovenije, ministarstava kulture i prosvete Slovenije i Srbije, škola, biblioteka itd.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X