Evropi sve interesantnija zdrava hrana sa Homolja

321 0
Burghart i Trifunovic
Žagubica ima ogromnu šansu u proizvodnji zdrave hrane

ŽAGUBICA, (IST Media) Vlasnik kompanije “Quant systems” iz Beča, firme koja se bavi proizvodnjom i prodajom organske hrane, Doblander Burghard,  posetio je opštinu Žagubica i izrazio veliki interes za investiranje u proizvodnju zdrave hrane koja bi bila plasirana na evropsko tržište.

 

Doblander je u Žagubicu došao na poziv dugogodišnjeg uspešnog privrednika iz Beča, Živojina Trifunovića, koji je sada u svojoj rodnoj Žagubici savetnik predsednika opštine Safeta Pavlovića, za dijasporu i dovođenje stranih invenstitora.

 

“Našeg gosta smo upoznali sa svim potencijalima koje pruža naša opština u kojoj ne postoji ni jedan zagađivač, i čiji proizvodi mogu biti konkurentni na zahtevnom tržištu EU. A to su pre svega nadaleko čuveni homoljski ovčji sir, lekovito bilje, džemovi i proizvoda od pečuraka, med, pastrmka, rakija”, rekao je Živojin Trifunović za Ist Media.

 

Ono po čemu je Homolje inače poznato, podseća Trifunović, to je da se pri gajenju povrća ne koriste pesticidi, pa povrće ima ukus kakav se u Evropi ne može pronaći.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Safet pobednik

Piše - 5. April 2017. 0
Piše: Saša Trifunović   Mislite da je pobednik predsedničkih izbora 2017. bio Aleksandar? Pobednik izbora je Safet (Pavlović), predsednik opštine…

"Meco minerals" bi da investira u RTB

Piše - 30. October 2012. 0
BOR, (IST Media) Andrej Benko, generalni menadžer najjače svetske kompanije za proizvodnju flotacijske opreme „Meco Minerals“, posetio je danas Rudarsko-topioničarski…

There are 1 comments

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X