Evo za šta se sumnjiči Saša Mirković. Budžet skratio za 14 miliona a FK Timok za 21 milion

314 0
ZAJEČAR, (IST Media) Policija je uhapsila dvoje bivših funkcionera grada Zaječara zbog sumnje da su oštetili budžet grada za skoro 14 miliona dinara i odredila im zadržavanje do 48 sati, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Mediji su ranije javili da je uhapšen bivši predsednik Skupštine opštine Zaječar Saša Mirković zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj dok je obavljao tu funkciju.

MUP je u saopštenju naveo da su uhapšeni M.T. i S.M, bivša odgovorna lica u gradu Zaječaru, osumnjičeni da su oštetili budžet grada u ukupnom iznosu od 13.960.799,90 dinara.

 

Vreme vlasti

M.T. je uhapšena zbog sumnje da je od septembra do decembra 2013. godine ugovorila nabavku robe bez prethodno sprovedenog postupka javne nabavke. S.M. je osumnjičen da je usmeno naložio M.T. da nabavi robu nepridržavajući se Zakona o javnim nabavkama i da je posredovao da Gradska uprava Zaječara od privrednog društva iz Beograda “OFY Company” nabavi robu u vrednosti od 13.960.799,90 dinara.

U saopštenju se dodaje da je policija Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru podnela i krivičnu prijava protiv S.M, kao i bivših odgovornih lica u FK Timok iz Zaječara D.P. i A.V. zbog sumnje da su zloupotrebili položaj odgovornog lica.

Oni su osumnjičeni da su od avgusta 2013. do februara 2015. godine, u nameri sticanja protivpravne imovinske koristi za Timočka TV i radio, zaključili štetan ugovor o poslovnoj saradnji po klub na osnovu koga je FK Timok sukcesivno uplatio Timočkoj TV i radio 20.944.000 dinara na ime prenosa utakmica i medijskog promovisanja.

Od te sume je 1.872.000 dinara sa računa televizijske kuće odmah prebačeno na račun privrednog društva “Beoton R” iz Bora čiji je faktički vlasnik S.M, “iako nije uobičajena praksa da klub plaća televizijskoj kući da vrši TV prenose svojih utakmica već naprotiv”.

Osumnjičeni su na taj način za navedeni iznos oštetili FK Timok, a Timočkoj TV i radio i Beoton R pribavili imovinsku korist, piše u saopštenju.

Mirković je nekadašnji funkcioner Srpske napredne stranke, a tu partiju napustio je 2015. godine nezadovoljan, kako je tada rekao, odnosom naprednjaka prema njemu.

Izvor: Beta

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X