Evo šta će se desiti ukoliko Bor pre ili posle izbora dobije STATUS GRADA

1245 0

BOR, U slučaju da opština Bor do lokalnih izbora zakazanih za 4. mart dobije status grada, to neće uticati na izborni proces, već će kandidati dobiti status kandidata odbornika za gradsku skupštinu, umesto dosadašanjeg statusa kandidata odbornika za Skupštinu opštine Bor, tumači načelnica opštinske uprave Bor, Ljubinka Jelić.

Ona kaže da se ništa značajno neće desiti i u slučaju da Bor posle izbora dobije status grada, jer je opštinska uprava u pretohodnom periodu već pripremila izmenu Statuta i izmenu Odluke o organizaciji opštinske uprave, odnosno sva normativna akta koja su od značaja za funkcionisanje grada.

Funkciju gradonačelnika do sledećih izbora obavljao bi novoizabrani predsednik opštine, a Opštinsko Veće bi u tom slučaju postalo Gradsko veće.

Ljubinka Jelić je obavestila i da je odluka o izborima za 4. mart već objavljena u Službenom glasniku, pa je Opštinska izborna komisija preduzela sve izborne radnje.

“U skladu sa tim Opštinska izborna komisija je jutros imala prvu sednicu u novom sastavu, gde je doneta odluka kojom su utvrđeni izgled i sadržaj obrzaca za izbore, i doneta odluka o tome šta treba da sadrži sporazum građana koji žele da učestvuju u izbornom procesu kao podnosioci izbornih listi,” kaže načelnica Opštinske uprave.

Predsednik Opštinske komisije, koja sada broji osam članova je diplomirani pravnik, Radmilo Guševac.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X