Evo ko su kandidati za direktora borske bolnice

1129 0

BOR, (IST Media, S.T.) Ministar zdravlja Zlatibor Lončar doneo je juče odluku o smeni direktora u nekoliko bolnica u Srbiji u kojima su ustanovljene nepravilnosti, ali u borskoj ustanovi, koja se našla na spisku ministra Lončara, još uvek nije stiglo rešenje o razrešenju sadašnjeg v.d. direktora, dr Igora Maljkovića.

 

Joksimović Vs Bogdanović
Joksimović Vs Bogdanović

Kako saznajemo, tek po dostavljenom rešenju biće doneta odluka o postavljenju novog vršioca dužnosti borske bolnice.  Kao kandidati pominju se doktori Goran Joksimović, sada načelnik sektora za hiruške grane medicine, i Goran Bogdanović, koji je izvesno vreme obavljao funkciju v.d. direktora Doma zdravlja i to u periodu u kojem je došlo do razdvajanja borske bolnice i Doma zdravlja.

 

“Još uvek zvanično nije stiglo rešenje o razrešenju i odluku Ministarstva smo saznali iz medija nakon radnog vremena. Očekujemo da odluka o imenovanju novog v.d. direktora bude dostavljena kada stigne i rešenje o smeni, jer bolnica mora da funkcioniše”, rečeno nam je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

 

Očekuje se da lokalna samouprava dostavi Ministarstvu zdravlja svoj predlog za novog v.d. direktora bolnice, ali je na ministru Lončaru da taj predlog uvaži ili odbaci.

 

Nakon toga, uslediće raspisivanje konkursa.

 

Podsećamo da su smene u više bolnica u Srbiji usledile nakon, kako je saopštilo Ministarstvo zdravlja, izveštaja o kontroli rada, koji su sačinili timovi sastavljeni od najeminentnijih profesora i lekara, koje je imenovalo to Ministarstvo.

 

Timovi stručnjaka koje je odredilo Ministarstvo zdravlja, nakon tragičnog ishoda lečenja dečaka u lozničkoj bolnici, u proteklih sedam dana kontrolisali su rad bolnica, a pre svega vođenje dokumentacije, higijenu, odnos prema pacijentima, stručan rad i opremljenost.

 

Situacija u borskoj bolnici je već duži niz godina izuzetno teška, a izlaz se ne nazire. Računi su tokom septembra bili u višemilionskoj blokadi zbog duga za neisplaćene zarade neugovorenih radnika, ali za presude zbog nesavesnog lečenja.

 

Sada već bivši direktor, Igor Maljković, koji je na ovu funkciju stupio nakon odvajanja bolnice i Doma zdravlja 2015. godine, rekao je za TV Bor da je najveći dug, od 80 miliona dinara, nastao u periodu od 2011. do 2013. godine, i to prema Fondu za zdravstveno osiguranje za nenamensko trošenje novca za plate a da je dug prema Velefarmu 16 miliona.

 

Tekst se može preuzeti samo uz poštovanje Uslova korišćenja sajta Ist Media.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X