Evo kako do nove zdravstvene knjižice u šest koraka

477 0

SRBIJA (IST Media, Tanjug) Građani koji do sada nisu podneli zahtev za zamenu stare zdravstvene knjižice od danas mogu to da učine elektronski na portalu  E-uprava.

 

zdravstvena-knjizicaCela procedura je jednostavna i prilagođena korisnicima sa osnovnim poznavanjem rada na računaru, saopštili su iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

 

Novom uslugom predviđena je i mogućnost dostave novog dokumenta na adresu na kojoj je podnosilac zahteva prijavljen u bazi Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) i ta adresa će biti ponuđena kao opcija prilikom popunjavanja zahteva.

 

Troškovi izrade iznose 400 dinara po jednoj zdravstvenoj kartici, za građane koji žele lično da je preuzmu u nadležnoj filijali RFZO.

 

Građani koji se opredele za dostavu zdravstvene kartice na odabranu adresu, uplaćuju iznos od 469 dinara za jednu zdravstvenu karticu.

 

Republički fond za zdravstveno osiguranje pozvao je građane da nove zdravstvene kartice poruče putem nacionalnog Portala eUprava i podsećaju da je Zakonom o zdravstvenom osiguranju propisan krajnji rok za podnošenje zahteva 31. decembar.

 

 

Koraci u podnošenju zahteva za zamenu stare zdravstvene knjižice elektronskom:

 

1. Idite na web stranicu www.euprava.gov.rs

 

2. Kliknite na baner na početnoj strani i odaberite filijalu ili ispostavu na osnovu podataka iz stare zdravstvene knjižice

 

3. Popunite elektronski obrazac. U ovom koraku se možete odlučiti da li želite da novu karticu preuzmete lično u filijali ili da vam bude dostavljena adresu na kojoj ste prijavljeni u bazi RFZO, odnosno adresu koja je ponuđena kao opcija na ekranu.

 

4. Nakon toga, dobićete generisanu uplatnicu na osnovu koje morate izvršiti uplatu, prateći broj računa i poziv na broj.

 

5. Nakon izvršene uplate, na portalu E-uprava možete pratiti status zahteva.

 

6. Kada je kartica izrađena, dobićete informaciju na svom profilu na portalu E-uprava, odnosno putem mejla ili SMS-a (ukoliko ste tu opciju podesili na svom korisničkom nalogu) da možete da preuzmete karticu ili vam je poslata na kućnu adresu.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X