DruštvoKorona

Evo kako će se ocenjivati učenici tokom ONLAJN NASTAVE

Rasa Petkovic 41

Foto: Radiša Petković

BOR – Svi srednjoškolci, kao i učenici od petog do osmog razreda osnovnih škola u Boru, zbog situacije sa korona virusom od danas pohađaju gradivo onlajn. A kako će proteći proces ocenjivanja, na današnjoij konferenciji za novinare objasnio je koordinator osnovnih škola Radiša Petković.

On se pozvao na uputstvo Ministarstva prosvete koje precizira da se ocenjivanje može obaviti samo u školi, tako da se tim direktora škola dogovorio da se u ovom periodu ne ocenjuje ono što nije neophodno. U tom periodu neće biti moguće organizovanje kontrolnih pregleda i pismenih zadataka.

Zaključio je da učenici već imaju ocene iz prethodnog perioda, a nastavnici će moći da njihovo znanje novog gradiva provere putem platforme koju već koriste.

Te ocene će biti formativne, što znači da će biti upisane u pedagoške sveske, ali ne i u dnevnike i elektronske dnevnike, rekao je Petković.

Kaže da će se na taj način izbeći kršenje preporuke o onjaln nastavi,  i sačekati dalja situacija u procesu realizacije nastave.

Prema preporuci Kriznog štaba, onlajn nastava u borskim školama trajaće do 4. decembra.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Apoteka u Domu zdravlja izdata u zakup. Na licitaciji ponuđeno 325.000 dinara mesečno

Ist Media

Povređena dva učenika na osvetljenim pešakim prelazima kod škola!

Ist Media

Gimnazijalci prikupljaju novac za novogodišne paketiće namenjenih socijalno ugroženoj deci

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X