decembar, 2023

14dec19:0022:00Muzička škola: Pozorišna predstava Dr

Još

Detalji

 

Predstava “Dr” Branislava Nušića biće odigrana u sredu, 14. decembra u sali Muzičke škole u 19 sati.

U godini jubileja kada se navršava osam i po decenija od smrti našeg komediografa Branislava Nušića, sjajna glumačka ekipa, predvođena Vesnom Stanković, glumicom Jugoslovensko-dramskog pozorišta, zaigraće na sceni Muzičke škole. Nušić je bio najbolji poznavalac našeg mentaliteta i zato su njegovi komadi aktuelni u svakom trenutku, već više od 140. godina.

Predstava “Dr” na jedan izrazito duhovit način prikazuje porodicu jednog imućnog čoveka, koji po svaku cenu želi da od lenjog i bahatog sina napravi doktora filozofije koji je diplomu stekao u Švajcarskoj. Njegov san se polako urušava kad iz Švajcarske stigne profesor sa Univerziteta , ali i još jedno iznenađenje, po imenu Pepika.

Dramatizaciju i režiju potpisuje Vesna Stanković. Glavna uloga pripala je Vladanu Gajeviću (Ţivota), u podeli su i Miljana Kravić, kao i troje mladih, ali već afirmisanih glumaca: Jovana Milovanović, Nemanja Stamatović i Ognjen Nikola Radulović.

Cena ulaznice iznosi 500 dinara, a prodaja počinjue od ponedeljka 11. decembra na blagajni Ustanove “Centra za kulturu grada Bora”, radnim danima od 8 do 14 sati. Na dan predstave od 18 sati.

Vreme

(četvrtak) 19:00 - 22:00

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X