jun, 2021

30jun19:0030sep19:00Izložba RiM: 'Bor i okolina u bronzano i gvozdeno doba u svetlu novijih istraživanja

bor i okolina izlozba gvozdeno i bronzano doba

Još

Detalji

 

U Muzeju rudarstva i metalurgije, u sredu 30. juna u 19 sati biće otvorena izložba ”Bor i okolina u bronzano i gvozdeno doba u svetlu novijih istraživanja”, autora Igora Jovanovića, arheologa, višag kustosa Muzeja rudarstva i metalurgije.

Izložba predstavlja rezultat višegodišnjeg proučavanja najmlađih praistorijskih epoha, koje vezujemo za poslednja dva milenijuma stare ere, na teritoriji Bora i okoline u 21. veku, baziranih na rezultatima istraživanja pomenutih epoha od 1960 – ih do 1990 – ih godina.

Na izložbi će biti predstavljeni najznačajniji aspekti materijalne i duhovne kulture zajednica koje su naseljavale pomenuti prostor tokom bronzanog i gvozdenog doba – način života, privredna delatnost, način sahranjivanja i interakcija stanovništva različitih geografskih i privrednih oblasti i njihova adaptacija na prirodno okruženje.

Ovu sliku dopunjuju i najnoviji rezultati vezani za kulturno – hronološki kontekst u kome se život odvija u poslednja dva milenijuma (relativna i apsolutna hronologija i preciznija kulturna determinacija nalazišta).

Izložba će trajati do kraja septembra 2021. godine.

Vreme

Jun 30 (Sreda) 19:00 - Septembar 30 (četvrtak) 19:00

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X