EU foto konkurs: Budi eko-mobilan

800 0

SRBIJA (IST Media) U susret Evropskoj Nedelji mobilnosti, Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, EU info centar i EU info kutak u Nišu i Novom Sadu organizuju foto konkurs na temu „Budi eko-mobilan“. Konkurs je otvoren do 9. septembra.

 

Fotografije treba da na kreativan i originalan način prikazuju stav na temu urbane mobilnosti i zaštite životne sredine: šetnja po parku, u prirodi, po gradu, šetnja sa Vašim ljubimcem ili vožnja biciklom, brodićem, rolerima, skuterom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim alternativnim sredstvom prevoza.

 

Tema konkursa je podeljena u dve kategorije: urbana eko-mobilnost i zaštita životne sredine za koju mogu slati fotografije učenici osnovnih i srednjih škola i moj eko-mobilni ljubimac, za vlasnike ljubimaca.

 

budi eko mobilan

 

Nagrade za prvu grupu takmičara su bicikl, roleri i trotinet, a za drugu: hrana za ljubimce u vrednosti od 120 evra i  oprema za kućne ljubimce.

 

Fotografije sa originalnom porukom, u što većoj rezoluciji, treba poslati do 9. septembra do 17 časova elektronskom poštom na adresu: takmicenje@euinfo.rs. Više o uslovima foto konkursa i pravilima učešća možete pročitati ovde.

 

„Pokažite fotografijom kako se odnosite prema životnoj sredini, koliko je volite i čuvate, pošaljite poruku svojim sugrađanima šta je to što Vama znači, i šta je to što možemo svi da uradimo kako bi doprineli očuvanju kvaliteta vazduha i sredine u kojoj živimo”, navode iz EU info centra.

 

Evropska nedelja mobilnosti (ENM) je godišnja kampanja održive urbane mobilnosti, koja se održava svake godine od 16. do 22. septembra i koja ima za cilj da promoviše alternativne vrste mobilnosti u svrhu očuvanja životne sredine. Ove godine nizom aktivnosti u različitim krajevima Evrope, a sa zajedničkom temom “Pametna mobilnost. Jaka ekonomija” ukazuje se na sve veću potrebu da se ulice i gradovi prilagode građanima, a ne automobilima.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X