EPS udara po novčaniku – Stare dugove za struju plaćaju novih zakupci

1023 0

struja-brojilo_featBOR (IST Media, Ivana Milovanović) Prema Uredbi EPS-a novi zakupac dužan je da plati sva prethodna dugovanja za električnu energiju, kako bi mogao da se priključi na brojilo. Na taj način dolazi do apsurdnih situacija u kojima novi zakupac lokala mora da plati dug sa kojim nema veze i koji je često napravljen i pre više godina.

 

Direktor JP za stambene usluge Bor, Goran Petrović rekao je za IST Media da je reč o dugovima koji EPS nije uspeo da naplati u prethodnom periodu i koji sada idu na teret novog zakupca. Na taj način, ističe Petrović na gubitku je i JP za stambene usluge, ali i budžet opštine, jer zakupci ne žele da iznajme lokal za koji moraju da izmire dug koji nisu napravili.

 

Mi smo se žalili pozivajući se na Zakon o zaštiti potrošača, međutim EPS se poziva na Uredbu koju je odobrio Ustavni sud i mi tu ništa ne možemo”, rekao je Petrović.

 

 

Naplata uključenja i isključenja struje zbog radova

 

Svako isključenja i uključenja električne energije zbog izvođenja radova, EPS naplaćuje 6.000 dinara od svih stanara zgrade. U tu cenu ne ulazi izvđenje radova već isključivo usluga isključenja i uključenja struje. To zapravo znači da se iznos od 6000 dinara deli na broj domaćinstava koja u zgradi žive.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X