EPS: Struja neće poskupeti

1178 0

SRBIJA (IST Media, Beta) Cena struje u Srbiji, iako je najniža, ostaće nepromenjena zahvaljujući efikasnom poslovanju i uštedama koje je ostvarila Elektroprivreda Srbije (EPS), izjavio je generalni direktor tog preduzeća Milorad Grčić.

 

eps logo featU prva tri meseca ove godine EPS je napravio uštedu veću od šest milijardi dinara i ostvario 6,5 puta veći profit od očekivanog – 14 milijardi, rekao je Grćić za RTS i dodao da je izvozom struje u prva četiri meseca zarađeno oko 42 miliona evra.

 

Sa takvim poslovanjem i uštedama smatramo da ćemo moći da funkcionišemo i budemo sve profitabilniji i sa ovom cenom struje“, rekao je Grčić.

 

Grčić je naveo da EPS uz saglasnost i pomoć Vlade Srbije nastavlja reorganizaciju radi boljeg funkcionisanja i poslovanja i da je EPS Snabdevanje pripojeno EPS-u.

 

Prema njegovim rečima, integracija EPS Snabdevanja će omogućiti da potrošači iz dana u dan osećaju sve više sigurnosti u snabdevanju električnom energijom.

 

“U EPS Snabdevanju radi minimalan broj ljudi, oko 100. EPS je već smanjio broj radnika za 115. Poštovaćemo sve u skladu sa odlukama Vlade Srbije i dogovora vlade i MMF-a”, kazao je Grčić.

 

Grčić je naveo da je EPS započeo proceduru smanjivanja voznog parka od 1.000 automobila, i dodao da preduzeće planira da uniformiše ceo vozni park.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X