Društvo

Enigmatika u Boru ima perspektivu. Klub pojačale tri devojke

Enigmatska radionica bor

 

Turistička organizacija i Enigmatski klub Bor organizovali su dvodnevnu radionicu „Enigmatika – gimnastika uma“, sa ciljem da se mladi upoznaju sa svetom enigmatike kroz učenje i rešavanje enigmatskih zadataka.

Interesovanje za enigmatiku u poslednjih nekoliko godina je prestalo, i ovo je prilika da se neki od učesnika radionice učlane u Enigmatski klub. I ne samo da nauče da rešavaju, već da nauče i da prave enigmatske zadatke, rekao je Bora Stanković iz Turističke organizacije.

U dvodnevnoj radionici učestvovalo je dvadesetak učenika Ekonomsko-trgovinske škole, kojima je predstavljen „Enigmatski bukvar“, autora Radomira Matića i Krste Ivanova iz gradskog Enigmatskog kluba.

Enigmatski klub Bor je do juče imao 9 članova kluba, a nakon ove radionice još tri devojke su postale naši članovi. Cilj nam je da edukujemo mlade ljude i zbog toga smo napravili „Enigmatski bukvar“ čije štampanje, kao i pokretanje sajta pomogao grad Bor , naglasio je Radomir Matić, predsednik Enigmatskog kluba.

U jučerašnjoj radionici najuspešnija je bila Milena Arsovka, drugo mesto pripalo je Teodori Matić, dok je treće mesto osvojila Teodora Đorđević.

Danas je prvo mesto pripalo Kristini Šolajić, drugo Miljani Petrujkić, a treće mesto zauzela je Jovana Petrović.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Meštani Suvaje posle tri decenije dobili uredno snabdevanje vodom. Srbija Ziđin Majning izdvojila 1,5 miliona evra

Ist Media

Raspisan tender za gradnju Evropskog vrtića u Boru vredan više od 600 miliona dinara 

Ist Media

Za mlade u Boru: Besplatne radionice digitalne i medijske pismenosti

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X