Enigmatika u Boru ima perspektivu. Klub pojačale tri devojke

189 0
Enigmatska radionica bor

 

Turistička organizacija i Enigmatski klub Bor organizovali su dvodnevnu radionicu „Enigmatika – gimnastika uma“, sa ciljem da se mladi upoznaju sa svetom enigmatike kroz učenje i rešavanje enigmatskih zadataka.

Interesovanje za enigmatiku u poslednjih nekoliko godina je prestalo, i ovo je prilika da se neki od učesnika radionice učlane u Enigmatski klub. I ne samo da nauče da rešavaju, već da nauče i da prave enigmatske zadatke, rekao je Bora Stanković iz Turističke organizacije.

U dvodnevnoj radionici učestvovalo je dvadesetak učenika Ekonomsko-trgovinske škole, kojima je predstavljen „Enigmatski bukvar“, autora Radomira Matića i Krste Ivanova iz gradskog Enigmatskog kluba.

Enigmatski klub Bor je do juče imao 9 članova kluba, a nakon ove radionice još tri devojke su postale naši članovi. Cilj nam je da edukujemo mlade ljude i zbog toga smo napravili „Enigmatski bukvar“ čije štampanje, kao i pokretanje sajta pomogao grad Bor , naglasio je Radomir Matić, predsednik Enigmatskog kluba.

U jučerašnjoj radionici najuspešnija je bila Milena Arsovka, drugo mesto pripalo je Teodori Matić, dok je treće mesto osvojila Teodora Đorđević.

Danas je prvo mesto pripalo Kristini Šolajić, drugo Miljani Petrujkić, a treće mesto zauzela je Jovana Petrović.

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X