Ekskluzivno : Saša Mirković najavio kandidaturu za gradonačelnika Zaječara

238 0

ZAJEČAR, 20. januara 2012. (Saša Trifunović, Ist Media) Estradni menadžer i neformalni vlasnik Timočke televizije, Boranin Saša Mirković, najavio je da će se na lokalnim izborima nanajvljenim za proleće 2012. godine kandidovati za gradonačelnika Zaječara, saznaje Ist Media.

Do juče pod narandžastom zastavom, sada ljuti protivnici

Mirković je već započeo svoju kampanju žestoko kritikujući sadašnjeg prvog čoveka Zaječara Boška Ničića, inače, donedavno njegovog saveznika u Ujedinjenim regionima Srbije.

On je kampanju protiv Ničića započeo u informativnim emisijama Timočke televizije, kojoj se iz gradskog budžeta izdvaja velika količina novca.

Prema Zakonu o izborima predsednika opštine i gradonačelnika, uslov koji treba da ispuni kandidat je da mu prebivalište bude u gradu u kom se kandiduje za tu funkciju, ali nije poznato da li je i Mirković postao Zaječarac ili to tek namerava da učini.

Zakon u članu sedam kaže da “za odbornika i predsednika opštine, odnosno gradonačelnika, može biti izabran građanin Republike Srbije koji je jugoslovenski državljanin, koji je navršio 18 godina života, poslovno je sposoban i ima prebivalište na teritoriji jedinice lokalne samouprave na kojoj je predložen za odbornika ili za predsednika opštine, odnosno gradonačelnika.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X