Ekipa emisije SAT preporučuje vikend u rudarskom gradu

365 0

BOR (IST Media) Ekipa Saobraćaj-Automobilizam-Turizam (SAT) već punih 20 godina patrolira Srbijom i milionskom auditorijumu RTS-a svake sedmice, u okviru rubrike „vikend putovanje“, predstavlja po jedan grad koji bi obavezno trebalo posetiti. Napokon posle toliko godina i Bor je ucrtan na mapu SAT-a.

 

Novinar ove nama jako poznate emisije, Aleksandar Saša Veljković, kaže da su ga putevi naneli u Bor kada je saznao vest o obnovljenom hotelu „Jezero“, skijalište na Crnom vrhu sa novom žičarom, ali i zanimljivosti poput jamskog „kafića“:

 

SAT na vidikovcu

 

„U Bor nas dovode prirodne lepote njegove okoline, pa smo želeli da ga gledaocima predstavimo kao turističku destinaciju i mesto gde mogu da provedu interesantan vikend“, kaže novinar Aleksandar Saša Veljković.

 

„Kada govorim  o Boru i istočnoj Srbiji, uvek sam subjektivan, jer i privatno volim da dođem u ovaj kraj i pobegnem od beogradske vreve. Makar za vikend“, objašnjava Veljković.

 

Emisija SAT i revija SAT Plus, odnosno rubrika „vikend putovanje“ za koju je snimljen materijal, pokušava da Srbiju prikaže na jedan drugačiji način i motiviše ljude da obilaze i upoznaju svoju zemlju.

 

„Pokušavamo da dokažemo da nisu samo Grčka, Turska i razna druga mora vredna posete, već da i ova naša mala Srbja ima toliko prirodnih lepota da se svaki vikend u godini može provesti na nekom drugom mestu“, kaže Veljković.

 

Aleksandar Veljkovic, novinar emisije SAT i revije SAT Plus

 

 

Ekipa SAT-a Bor opisuje kao grad kome još uvek manjka turistička infrastruktura, ali grad i okolina plene egzotikom i nekim mirom, a ljudi su gostoprimljivi.

 

Što se puteva tiče, raport bi glasio ovako:

Putna mreža je slabije razvijena od one u zapadnoj Srbiji, ali ovaj kraj ima prednost jer autoput ide prema istočnoj Srbiji, pa se u suštini brže stiže nego do Zlatibora.

 

Manja je gustina saobraćaja, a zbog toga se lakše i opuštenije vozi.

 

Ranijih godina je put bio loš, naročito deonica od Paraćina prema Čestobrodici, ali je sada i to sređeno, tako da nema ni kilometra puta koji je u lošem stanju.

 

Jedino što nije autoput, ali je bezbedan jer ima dvostruke trake na usponima.

 

„Često putujem od Paraćina prema Zaječaru i ranijih godina je taj put bio u očajnom stanju. Sada nisam video nijedan deo koji nije obnovljen. Asfalt je odličnog kvaliteta, a čujem da će se u nekoj perspektivi na tom potezu graditi i autoput. Da zaključim: mislim da istočna Srbija ima veliki turistički potencijal i da, iako je reč o rudarskom regionu, turizam i rudarstvo ne isključuju jedno drugo“ smatra novinar SAT-a.

 

Ekipa emisije SAT i revije SAT Plus boravila je u Boru dva dana. Posetili su jamski „kafić“ i vidikovac na starom borskom površinskom kopu, razgledali zoološki vrt, Klub RTB-a u Brestovačkoj Banji, njene termalne izvore i zadužbine dinastija Obrenović i Karađorđević, Lazarevu pećinu, hotel „Jezero“ na Borskom jezeru (gde su i noćili) i skijalište na Crnom vrhu.

 

 

p

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Reprogram dugovanja za vodu

Piše - 17. April 2015. 0
ZAJEČAR, (IST Media, Snežana Stanojević) Zaječarski “Vodovod” ponudio je svojim korisnicima mogućnost reprograma dugovanja za korišćenje vode.   JKP “Vodovod”…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X