DruštvoTema danaНекатегоризовано

Edukativna radionica “Podrška ženskom preduzetništvu”

ZAJEČAR (IST Media) Šesta u nizu edukativna radionica “Podrška ženskom preduzetništvu” održana je danas u Zaječaru u organizaciji Privredne komore Srbije u saradnji sa Udruženjem poslovnih žena Srbije, Fondom za razvoj RS i Razvojnom agencijom Srbije, a uz podršku kompanije DHL International Beograd.

 

IMG_1

 

Žene preduzetnice imale su priliku da se kroz predavanja i razmenu iskustava detaljno upoznaju sa finansijskim sredstvima i drugim merama države kojima mogu unaprediti svoje poslovanje.

 

Radionicu je otvorio Aleksandar Gračanac, iz Centra za mala i srednja privredna društva Privredne komore Srbije, a o servisima i uslugama Centra za usluge i posredovanje PKS namenjenim preduzetnicama govorila je Božana Jakišić.

 

Raspoložive programe različitih finansijskih podrški koje sprovodi Fond za razvoj RS u saradnji sa Ministarstvom privrede, a za koje mogu konkurisati žene preduzetnice, zainteresovanim preduzetnicama predstavili su Nenad Radovanović i Vlada Ristić iz Fonda za razvoj. Posebno je predstavljen „Program podsticanja za razvoj preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslu“, koji je, prema njihovim rečima, do sada privukao najviše interesovanja.

 

IMG_2

 

Ispred Razvojne agencije Srbije okupljenim preduzetnicama obratila se Svetlana Nikolić i predstavila Start up program za započinjanje posla kao i Program za povećanje konkurentnosti postojećih preduzeća. Ona je naglasila da je iznos ukupnih bespovratnih sredstava koja su na raspolaganju ženama preduzetnicama u okviru pomenutih programa RAS-a oko million evra.

 

U okviru radionice sa preduzetnicama su svoja iskustva u poslovanju, probleme sa kojima su se suočavale, planove i poslovne rezultate podelile i uspešne preduzetnice Snežana Mitrović i Dragoslava Đokić.

 

Na kraju radionice, posebna pažnja posvećena je akciji “Budi odgovorna” i mogućnostima prevencije raka grlića materice.

 

Na ukupno šest do sada održanih radionica, u Zrenjaninu, Užicu, Leskovcu, Kraljevu, Šapcu i današnjoj u RPK Zaječar, više od 350 preduzetnica, predstavnica malih i srednjih preduzeća, bilo je u prilici da od predstavnika PKS, Fonda za razvoj i Razvojne agencije Srbije saznaju načine za unapređenje poslovanja i finansijsku podršku ženskom preduzetništvu.

 

Naredna radionica „Podrška ženskom preduzetništvu“ biće održana 09. juna u Somboru.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Gradsko veće u Boru predložilo kadrovske promene u Sportskom centru i Vodovodu

Ist Media

Članovi Senata Univerziteta u Beogradu u poseti Srbija Ziđin Koper

Ist Media

Povratak Živorada Žike Petrovića – novi direktor JKP Vodovod u Boru – Sindikat upozorava: Zaposleni rade u nehumanim uslovima

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X