Dugovanja borskog javnog sektora 3,5 milijarde dinara

460 0

 

BOR (IST Media, Aleksander Ilić) Predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić sa saradnicima održao je prvu konferenciju za novinare od stupanja na dužnost. Osvrnuo se na aktuelnu situaciju u Boru, na rad lokalnih javnih i javno-komunalnih preduzeća i njihovo poslovanje, kao i o rebalansu budžeta. Dugovanja u javnom sektoru, prema njegovim rečima, iznose 3,5 milijardi dinara.

 

“Moramo da promenimo neke navike iz prošlosti, a to su da mi političari donosimo određene odluke, a da ne razgovaramo sa građanima. Nakon ovog rebalansa budžeta ćemo odmah ući u planiranje budžeta za 2018. godinu, a to ćemo raditi tako što ćemo se konsultovati sa ljudima kroz javne rasprave. Kada je reč o radu javnih i javno-komunalnih preduzeća, Vodovod Bor ima gubitak iz prethodnih godina od preko 930 miliona dinara, a Toplana Bor preko milijardu dinara. Nije ovo za neko dizanje panike, ovo već godinama ovako funkcioniše, ali moja je obaveza i obaveza svih nas da realno ukažemo na ovakvo poslovanje. Tražio sam da mi do svakog 15-og u mesecu direktori dostave izveštaj o prihodima, rashodima i obavezama koji su stvoreni”, rekao je predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić.

 

 

Predsednik Milikić je govorio i o radu Opštinske uprave.

 

“Opštinska uprava mora biti servis građana. Na neki način moramo sistem da promenimo, da građani nemaju problem da dobiju neku informaciju ili da nekoga čekaju. Svaki sistem čine ljudi, a oni treba da preuzmu odgovornost da sve bude funkcionalnije i brže. Već se vidi, a to sam i hteo, da se aktivira rad inspekcijskih službi i nadzora, jer ne možemo doći u situaciju da imamo, recimo, gradilišta, a da ne znamo ko to radi, parkirane havarisane automobile, a da ne znamo čiji su. Moramo opštinu dovesti u funkciju da se tačno zna ko, šta i gde radi, naglašava predsednik Milikić.

 

Na konferenciji za novinare bilo je reči i o raspisivanju konkursa za sport, medije i nevladin sektor, takođe i o izgradnji Evropskog vrtića, problemu Kapije Bora i pasa lutalica, pomoći porodiljama, razgovoru sa predstavnicima kompanije Rakita o novom rudniku, kao i o situaciji u borskom zdravstvenom sistemu.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

There are 1 comments

  1. Pingback: Bor: Dugovanja borskog javnog sektora 3,5 milijarde dinara! - Istočne VESTI

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X