Duge liste čekanja za upis u vrtiće. Rešenje je novo obdanište

829 0

BOR (IST Media, Ivana Milovanović) Pred početak svake školske godine, roditelji u Boru imaju isti problem: da li će biti mesta za upis dece u vrtiće. I ove godine za 128 dece nema mesta u borskim obdaništima, a najveći broj njih je na listi čekanja za jaslice, njih 81.

 

Prema rečima direktorke PU „Bambi“, Ljiljane Radičević, na listi čekanja bilo je 160 deteta, međutim, otvaranjem dve nove grupe, jedne jaslene u vrtiću „Boško Buha“ i jedne mešovite pri školi „Sveti Sava“, uspelo se da se taj broj u izvesnoj meri umanji.

 

vrtic-bambi
Više od stotinu dece ove godine nije uspelo da se upiše u vrtiće zbog nedostatka mesta

 

„Ove godine upisali smo 46 vaspitnih grupa u kojima je smešteno 1.000 dece. Otvaranjem novih grupa smanjili smo broj dece na listi čekanja“, rekla je Radičević za IST Media.

 

Takođe, kako ona navodi, lokalna samouprava je upoznata sa ovim višegodišnjim problemom i u toku je pronalaženje rešenja, koje bi se pre svega ogledalo u otvaranju novog vrtića u naselju Novi gradski centar.

 

Otvaranje novog vrtića u Novom gradskom centru u prostoru koji je za te namene predviđen još prilikom gradnje, i za kojim potrebe postoje već više godina, jedino je rešenje koje bi dugoročno rešilo problem liste čekanja za smeštaj u borskim vrtićima.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

There are 1 comments

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X