Društvena svojina na nepokretnostima RTB OD SADA PRIPADA ZIĐIN-u

2240 0
BOR, (IST Media) Nedavno je stupio na snagu Zakon o sticanju prava svojine na zemljištu i objektima RTB-a Bor i njime se  prevazilazi višedecenijski problem u vezi statusa objekata i zemljišta koje koristi ili čiji je držalac RTB, rekao je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Dan nakon objavljivanja u „Službenom glasniku Republike Srbije“ (osmog decembra), stupio je na snagu Zakon o sticanju prava svojine na zemljištu, objektima i vodovima RTB Bor.

Usvajanjem ovog zakona uspostavlja se pravo svojine u korist RTB-a Bor nad građevinskim zemljištem koje je obuhvaćeno katastarskim parcelama Republike Srbije, a na kojima je RTB Bor upisan kao njihov korisnik, kao i pravo svojine u korist RTB-a nad državnim zemljištem gde je kompanija dosad bila upisana kao držalac.

Društvena svojina upisana na nepokretnostima u RTB-u Bor pretvara se u privatnu, i to kroz proceduru koja će državnim organima omogućiti dobar, brz i efikasan rad.

Ono što se sa pouzdanošću može reći, to je da u vlasništvo Ziđin-a prelaze hotel “Jezero” na Borskom jezeru i “Klub RTB” u Brestovačkoj banji.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X