Drski lopovi nam ugrožavaju živote, zakon ih i dalje štite blagim kaznama

1052 0
Noćni voz  srećom prošao prugom bez posledica

BOR, Nepoznate osobe pokušale su noćas da iz železničkog tunela u Boru ukradu strujni kabl kojim se napaja celokupna signalizacija. Moguća tragedija izbegnuta je zbog činjenice da je poslednji voz tom prugom prošao nekoliko sati ranije.

 

Prema saznanjima medija, lopovi su oko sat iza ponoći pokušali da preseku tridesetožilni kabl pod naponom.

 

Oni su uspeli da prokopaju kanal do tunela, da bi sekirom ili bonsekom isekli kabl pod naponom.

 

Krađa je otkrivena pošto je otpravnik stanice primetio da nema signala na kontrolnoj tabli.

 

“Odmah smo obavešteni da je došlo do prekida napajanja strujom, blokirali smo izlaz iz tunela, ali su nam lopovi umakli. Pronašli smo samo kabl koju su ostavili prilikom bekstva”, rečeno nam je u policiji.

 

Drske krađe metala u Boru ali i celoj Srbiji uzimaju sve više maha, a lopovi ne biraju način kako da se dokopaju plena koji kasnije prodaju otkupljivačima otpadnog metala. Iako je do sada otkriveno više organizovanih grupa lopova, a identifikovani su i otkupljivači, država je nemoćna da im zbog nakaradnog zakona stane na put.

 

Dok se ne promeni zakon i lopovi za ovakva i slična dela ne osude za krivično delo pokušaj ubistva, ljudima u Srbiji ostaje nada da neće postati žrtve bestidnih lopova.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

policija bor

Nožem napala muža

Posted by - 1. septembra 2023. 0
  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru uhapsili su M. P. (1986) iz ovog grada zbog postojanja osnova sumnje da…
X