Dragan Đilas: Situacija u Srbiji za godinu dana pogoršana

257 0

BOR, (IST Media) „Godinu dana od izbora nove Vlade, situacija u Srbiji je mnogo gora nego u prethodnoj Vladi. Ekonomska situacija je jako loša, 40.000 ljudi je ostalo bez posla, dok je istovremeno posao dobilo 10.000 partijskih ljudi. Privredna situacija je sve gora i za samo nekoliko meseci mnoga preduzeća će zapasti u još veće probleme“, rekao je na konferenciji za novinare predsednik Demokratske stranke i gradonačelnik Beograda, Dragan Đilas.

 

Djlias  DSC_0756

 

„Imamo katastrofalnu situaciju u obrazovanju a smena ministra neće promeniti stvari. U zdravstvu prvi put posle desetak godina postoji nestašica lekova u apotekama i bolnicama, u poljoprivredi prvi put imamo negativne bilanse. Došlo je do porasta kriminala, pa je, na primer, u Beogradu udvostručen broj ubistava. Građani se u večernjim satima ne osećaju bezbedno jer je ova vlada iz zatvora pustila veliki broj huligana“, napomenuo je prvi čovek demokrata.

 

Na pitanje novinara da li je potrebno izmeniti izborni zakon jer je DS, koji je u Majdanpeku osvojio 13 od 31 odborničkih mesta u lokalnoj skupštini sada je u opoziciji, Đilas kaže:

 

„Očigledno da sadašnji izborni zakon nije dobar i treba ga menjati. Kada birači biraju listu stranke gde ne znaju ko su kandidati, dolazi do trgovine odbornicima i onoga što se danas dešava u Srbiji….“, rekao je predsednik Demokrata.

 

Sa predsednikom DS-a, u Boru su razgovarali predsednik Okružnog odbora DS Dragan Popović i predsednik Opštinskog odbora Darko Mihajlović.

 

Predsednik DS se prilikom posete Boru susreo sa članstvom i simpatizerima Demokratske stranke, a u obraćanju medijima govorio je o aktuelnoj društveno-političkoj situaciji, uključujući rekonstrukciju Vlade, kosovsko pitanje, kao i pitanje datuma pristupanja Evropskoj uniji. Na kraju radnog dana, lider demokrata je prošetao borskim korzoom.

 

Djlias DSC_0659

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

6月13日公告:博尔市图书馆– 自首一阅览室的成立150周年

Piše - 10. June 2019. 0
博尔市国家图书馆自首一阅览室于1869年在Zlot镇(兹罗提镇)成立。150周年之际,图书馆出版匈牙利诗人Milkos Radnoti《博尔市笔记》的新版。 周四6月13日晚上7点钟Aleksandar Zograf、Zoran Paunovic及Dragan Stojmenovic本出版物的作者和编辑将进行关于本版的介绍。 Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X