Dragan Đilas: Situacija u Srbiji za godinu dana pogoršana

340 0

BOR, (IST Media) „Godinu dana od izbora nove Vlade, situacija u Srbiji je mnogo gora nego u prethodnoj Vladi. Ekonomska situacija je jako loša, 40.000 ljudi je ostalo bez posla, dok je istovremeno posao dobilo 10.000 partijskih ljudi. Privredna situacija je sve gora i za samo nekoliko meseci mnoga preduzeća će zapasti u još veće probleme“, rekao je na konferenciji za novinare predsednik Demokratske stranke i gradonačelnik Beograda, Dragan Đilas.

 

Djlias  DSC_0756

 

„Imamo katastrofalnu situaciju u obrazovanju a smena ministra neće promeniti stvari. U zdravstvu prvi put posle desetak godina postoji nestašica lekova u apotekama i bolnicama, u poljoprivredi prvi put imamo negativne bilanse. Došlo je do porasta kriminala, pa je, na primer, u Beogradu udvostručen broj ubistava. Građani se u večernjim satima ne osećaju bezbedno jer je ova vlada iz zatvora pustila veliki broj huligana“, napomenuo je prvi čovek demokrata.

 

Na pitanje novinara da li je potrebno izmeniti izborni zakon jer je DS, koji je u Majdanpeku osvojio 13 od 31 odborničkih mesta u lokalnoj skupštini sada je u opoziciji, Đilas kaže:

 

„Očigledno da sadašnji izborni zakon nije dobar i treba ga menjati. Kada birači biraju listu stranke gde ne znaju ko su kandidati, dolazi do trgovine odbornicima i onoga što se danas dešava u Srbiji….“, rekao je predsednik Demokrata.

 

Sa predsednikom DS-a, u Boru su razgovarali predsednik Okružnog odbora DS Dragan Popović i predsednik Opštinskog odbora Darko Mihajlović.

 

Predsednik DS se prilikom posete Boru susreo sa članstvom i simpatizerima Demokratske stranke, a u obraćanju medijima govorio je o aktuelnoj društveno-političkoj situaciji, uključujući rekonstrukciju Vlade, kosovsko pitanje, kao i pitanje datuma pristupanja Evropskoj uniji. Na kraju radnog dana, lider demokrata je prošetao borskim korzoom.

 

Djlias DSC_0659

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X