Korona

Dr Joksimović: Proveravaju se svi kontakti sa obolelim od covid19

odeljenje korona

BOR, (IST Media, foto: istmedia) – Direktor Opšte bolnice Bor dr Goran Joksimović, izjavio je danas da je borska bolnica u potpunosti spremna za prijem, dijagnostiku, zbrinjavanje, i dalje postupanje sa pacijentima za koje postoji sumnja, ili je dokazano da imaju korona virus.

Danas je potvrđeno da su dve osobe iz Bora zaražene virusom covid 19, jedna je upućena na infektivno odeljenje Kliničkog centra u Nišu, dok je druga osoba, koja je povezana sa prvim obolelim, u kućnoj izolaciji.

Na pitanje da li je zaraženi lekar Doma zdravlja u međuvremenu bio u kontaktu sa kolegama i pacijentima, Joksimović je rekao da “svi koji su bili u kontaktu sa obolelim podležu epidemiološkoj obradi i o njima će odlučivati epidemiolozi Zavoda za javno zdravlje “Timok” u Zaječaru, odnosno oni će odlučiti o daljim postupcima u vezi testiranja i dalje dijagnostike.

On je dodao da se u međuvremenu proveravaju svi kontakti koji su bili sa obolelim.

Joksimović: Zaposleni su edukovani i imaju svu potrebnu opremu
Joksimović: Zaposleni na novoformiranom odeljenju su edukovani i imaju svu potrebnu opremu

Uzorci za testiranje lekara borskog Doma zdravlja poslati su na analizu u petak, a objavljeni jutros.

Joksimović je rekao da je u Opštoj bolnici Bor opremljeno odeljenje sa posebnim ulazom i sa posebnom dijagnostičkom jedinicom, kao i da zaposleni imaju svu potrebnu opremu. Na tom odejlenju postavljeno je 25 ležajeva, a bolnica na raspolaganju ima trenutno 260 slobodnih postelja.

Prema njegovim rečima, bolnica u Boru raspolaže sa dovoljno edukovanih kadrova koji su opremljeni zaštitnom opremom. Timovi lekara rade po određenom rasporedu kako ne bi bili izloženi potencijalnoj infekciji.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U Boru nagli porast broja novozaraženih. Omikron virus je zarazniji i lakše se prenosi

Saša Trifunović

Na teritoriji grada 58 zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula

Ist Media

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u Boru danas je 49

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X