Dr Joksimović: Proveravaju se svi kontakti sa obolelim od covid19

325 0
odeljenje korona

BOR, (IST Media, foto: istmedia) – Direktor Opšte bolnice Bor dr Goran Joksimović, izjavio je danas da je borska bolnica u potpunosti spremna za prijem, dijagnostiku, zbrinjavanje, i dalje postupanje sa pacijentima za koje postoji sumnja, ili je dokazano da imaju korona virus.

Danas je potvrđeno da su dve osobe iz Bora zaražene virusom covid 19, jedna je upućena na infektivno odeljenje Kliničkog centra u Nišu, dok je druga osoba, koja je povezana sa prvim obolelim, u kućnoj izolaciji.

Na pitanje da li je zaraženi lekar Doma zdravlja u međuvremenu bio u kontaktu sa kolegama i pacijentima, Joksimović je rekao da „svi koji su bili u kontaktu sa obolelim podležu epidemiološkoj obradi i o njima će odlučivati epidemiolozi Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru, odnosno oni će odlučiti o daljim postupcima u vezi testiranja i dalje dijagnostike.

On je dodao da se u međuvremenu proveravaju svi kontakti koji su bili sa obolelim.

Joksimović: Zaposleni su edukovani i imaju svu potrebnu opremu
Joksimović: Zaposleni na novoformiranom odeljenju su edukovani i imaju svu potrebnu opremu

Uzorci za testiranje lekara borskog Doma zdravlja poslati su na analizu u petak, a objavljeni jutros.

Joksimović je rekao da je u Opštoj bolnici Bor opremljeno odeljenje sa posebnim ulazom i sa posebnom dijagnostičkom jedinicom, kao i da zaposleni imaju svu potrebnu opremu. Na tom odejlenju postavljeno je 25 ležajeva, a bolnica na raspolaganju ima trenutno 260 slobodnih postelja.

Prema njegovim rečima, bolnica u Boru raspolaže sa dovoljno edukovanih kadrova koji su opremljeni zaštitnom opremom. Timovi lekara rade po određenom rasporedu kako ne bi bili izloženi potencijalnoj infekciji.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

There are 1 comments

  1. I treba karantin 24h,mi smo Srbi nedokazan narod,stoka,danas se u Boru šetaju penzioneri samo tako,kriju iza maski izasli lepo vreme pa da ne sede kuci.Neka policija koja patrolira preko dana ,prati malo ko se šeta po ulicama i neka ih privedu ,stvarno bezobrazluk.Zbog takvih ćemo svi nadrljati

    Reply

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X