Društvo

Došao je i taj dan! Počinje sa radom mobilna ambulanta za sterilizaciju pasa

sterilizacija bor

Mobilna ambulanta za terensku sterilizaciju kastraciju, registrovanje i čipovanje napuštenih pasa i mačaka, koju je Zoo higijenska služba dobila u martu 2019. od nemačke organizacije „Europaischer  Tier und Naturschutz“ (ETN), biće u funkciji od ponedeljka 12. aprila. Ekipe udruženja „Borske šape“ i predstavnici Zoo higijenske službe JKP „3.oktobar“ već su na terenu, pravi se popis pasa, kao i spiskovi zainteresovanih građana za sterilizaciju pasa.

Svi neregistrovani psi, koji nemaju čip, ali i vlasnici koji imaju nevakcinisanog i nečipovanog psa, imaće priliku da od grada dobiju besplatnu vakcinu i čip”, rekla je Ivana Milićević iz Udruženja „Borske šape“ i dodala da je interesovanje  veliko.

sterilizacija pasa
Moderno opremljeno vozilo posle dve godine na ulicama Bora

Prvo selo u koje će ambulanta otići je Brestovac, a nakon toga slede Banjsko polje, Borsko jezero i ostala sela na teritoriji grada Bora.

Ovo je prvi ovakav projekat na Balkanu koji će smanjiti populaciju pasa na ulicama i mi očekujemo velike rezultate. Naša procena je da ćemo ovim projektom evidentirati sve pse, neće više biti napuštenih pasa, istakao je Aleksandar Gajić menadžer Zoo higijenske službe.

mobilna ambulanta za sterilizaciju1

Dnevno će u mobilnoj ambulanti moći da se sterilište po pet pasa, ali taj broj će biti i veći jer će se u akciju sterilizacije pasa lutalica uključiti i vetrinarske ambulante sa teritorije grada Bora.

Novembra prošle godine istraživali smo zašto ni posle dve godine nije proradila mobilna ambulanta za sterilizaciju pasa, o čemu smo pisali OVDE.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U OŠ “Dušan Radović” završena školska godina na najhumaniji način – Akcijom “Za dečije srce bez mane”

Ist Media

[VIDEO] Borski srednjoškolci i zaposleni u Srbija Ziđin Koper čistili priobalje Borskog jezera

Ist Media

Svečanom akademijom obeleženo 63 godine Tehničkog fakulteta u Boru

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X