Doneta Odluka o odobravanju sredstava za sprovođenje javnih radova

291 0
nsz

ZAJEČAR (IST Media, Snežana Stanojević) Nakon završenog konkursa za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima će se angažovati nezaposlena lica i nezaposlene osobe sa invaliditetom doneta je Odluka o odobravanju sredstava za sprovođenje javnih radova za 18 projekata, od toga 8 za Zaječar, 8 za Knjaževac i 2 projekta iz Boljevca, prenosi portal TV BEST.

 

“Očekuje se da ukupan broj lica po ovoj odluci bude oko 100, od toga 63 lica u Zaječaru, 33 lica u Knjaževcu i 5 lica u Boljevcu. Po drugoj Odluci o odobravanju sredstava za sprovođenje javnih radova biće realizovana 5 projekta, za 13 osoba sa invaliditetom”, kaže Zoran Đorđević, iz Nacionalne službe za zapošljavanje filijale u Zaječaru.

 

Iz budžeta Republike Srbije obezbeđena su sredsta za isplatu angažovanih lica u zavisnosti od broja radnih sati provedenih na poslu. Prema oblastima sprovođenja javnih radova doneta je odluka za 9 projekata iz oblasti održavanja i zaštite životne sredine i prirode, 2 projekta za održavanje i obnavljanje javne infrastrukture i 12 projekata iz socijalnih i humanitarnih delatnosti.

 

Što se tiče Grada Zaječara radiće se na: pružanju usluge personalne asistencije, pružanju pomoći u kući starima i formiranje Info pulta za pružanje pomoći i podrške migrantima koji su u stanju socijalne potrebe na teritoriji grada, uklanjanju i saniranju divljih deponija na teritoriji grada i okolnih sela, uređenju Kraljevice, sanaciji klizišta i slivnih površina i uređenju parkovskih površina u Zdravstvenom centru u Zaječaru, sanaciji i uređivanju arterskih česama na teritoriji grada, uređenju i održavanju posebnih i opštih parkirališta u gradu.

 

Pozivaju se sva zainteresovana lica koja se nalaze na evidenciji nacionalne službe za zapošljavanje da se jave svojim savetodavcima, od kojih će dobiti detaljnija uputstva o mogućnostima učešća u okviru javnih radova.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X