DON DON preuzeo deo Žitoprometa. Unapređuju proizvodnju, ali i dalje neizvesna sudbina svih radnika

666 0
ZAJAČAR, (IST Media, foto: Pixabay)  – Kompanija Don Don, jedna od vodećih kompanija u proizvodnji hleba i pekarskih proizvoda, kupila je deo imovine Žitoprometa – pogon pekare na lokaciji u Zaječaru, navodi se u saopštenju Don Don, čije se jedište u Beogradu.

Firma Don Don, u čijem su vlasništvu brendovi „Tvojih 5 minuta“ i „Naše zrno”, naglašava da je Žitopromet pekara sa dugom tradicijom, ali i godinama kumuliranim gubitkom.

“Stanje u kom je zatečena imovina  Žitoprometa je izazov za kompaniju, i zato je potrebno uložiti znanje, iskustvo, energiju i novac, da bi se vratio stari sjaj zaječarske pekare”, navode u Don Donu.

Ističe se da su radnici obavešteni o situaciji, sa njima je kompanija obavila prve razgovore, s obzirom na to da se u proizvodnom pogonu planira nastavak proizvodnje pekarskih proizvoda.

“Kompanija Don Don preduzeće sve potrebne planove i aktivnosti da bi se što pre i na najefikasniji način pokrenula proizvodnja na toj lokaciji”, navodi se dalje.

Sajt Zaječar Online, juče je objavio da je promena vlasništva Žitoprometa prošla bez ikakvog obaveštenja radnicima, koji strahuju od otkaza u svoja zakonska prava hoće da potraže u inspekciji rada.

Kako piše ovaj sajt, na ulazu u fabriku se očekuje obezbeđenje novog vlasnika koje će radnicima, navodno, zabraniti ulaz u krug preduzeća.

Na pitanje da li je tačno da zaposlenima u Žitoprometu nije bio dozvoljen ulaz u firmu u Zaječaru, za Ist media je iz Don Don odgovoreno da je ta kompanija vlasnik dela imovine Žitoprometa koja obuhvata proizvodnu halu i proizvodne mašine, a koju je kupila u postupku izvršenja.

“Postupak predaje imovine je sproveden u skladu sa zakonom. Sa svoje strane Don Don je pokrenuo odgovarajući postupak za nastavak obavljanja delatnosti u tom proizvodnom pogonu. Žitopromet je obustavio proizvodnju o čemu je obavestio svoje kupce i dobavljače”, rečeno je IST mediji.

U Don Don kažu da su svi zaposleni u nadležnosti Žitoprometa koji je i dalje aktivno pravno lice.

“Don Don nije preuzeo pravno lice, već samo deo imovine. S tim u vezi on nije nadležan za dalje procese sa zaposlenima.
Međutim, kompanija će posle dobijanja potrebne dokumentacije i saglasnosti od nadležnih državnih organa, otpočeti proizvodnju i preuzeti deo radnika”, kažu u ovoj kompaniji.

U Don Don naglašavaju da kao najveći proizvođač hleba i peciva, rade na unapređenju industrije pekarstva u regionu i da su do sada uložili oko 60 miliona evra.

Ističu i da u svim pogonima koje je preuzeo, Don Don je unapredio proizvodnju, proširio asortiman i recepture i uložio u razvoj i edukaciju zaposlenih, kao i u otvaranje radnih mesta.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X