DON DON preuzeo deo Žitoprometa. Unapređuju proizvodnju, ali i dalje neizvesna sudbina svih radnika

514 0
ZAJAČAR, (IST Media, foto: Pixabay)  – Kompanija Don Don, jedna od vodećih kompanija u proizvodnji hleba i pekarskih proizvoda, kupila je deo imovine Žitoprometa – pogon pekare na lokaciji u Zaječaru, navodi se u saopštenju Don Don, čije se jedište u Beogradu.

Firma Don Don, u čijem su vlasništvu brendovi „Tvojih 5 minuta“ i „Naše zrno”, naglašava da je Žitopromet pekara sa dugom tradicijom, ali i godinama kumuliranim gubitkom.

“Stanje u kom je zatečena imovina  Žitoprometa je izazov za kompaniju, i zato je potrebno uložiti znanje, iskustvo, energiju i novac, da bi se vratio stari sjaj zaječarske pekare”, navode u Don Donu.

Ističe se da su radnici obavešteni o situaciji, sa njima je kompanija obavila prve razgovore, s obzirom na to da se u proizvodnom pogonu planira nastavak proizvodnje pekarskih proizvoda.

“Kompanija Don Don preduzeće sve potrebne planove i aktivnosti da bi se što pre i na najefikasniji način pokrenula proizvodnja na toj lokaciji”, navodi se dalje.

Sajt Zaječar Online, juče je objavio da je promena vlasništva Žitoprometa prošla bez ikakvog obaveštenja radnicima, koji strahuju od otkaza u svoja zakonska prava hoće da potraže u inspekciji rada.

Kako piše ovaj sajt, na ulazu u fabriku se očekuje obezbeđenje novog vlasnika koje će radnicima, navodno, zabraniti ulaz u krug preduzeća.

Na pitanje da li je tačno da zaposlenima u Žitoprometu nije bio dozvoljen ulaz u firmu u Zaječaru, za Ist media je iz Don Don odgovoreno da je ta kompanija vlasnik dela imovine Žitoprometa koja obuhvata proizvodnu halu i proizvodne mašine, a koju je kupila u postupku izvršenja.

“Postupak predaje imovine je sproveden u skladu sa zakonom. Sa svoje strane Don Don je pokrenuo odgovarajući postupak za nastavak obavljanja delatnosti u tom proizvodnom pogonu. Žitopromet je obustavio proizvodnju o čemu je obavestio svoje kupce i dobavljače”, rečeno je IST mediji.

U Don Don kažu da su svi zaposleni u nadležnosti Žitoprometa koji je i dalje aktivno pravno lice.

“Don Don nije preuzeo pravno lice, već samo deo imovine. S tim u vezi on nije nadležan za dalje procese sa zaposlenima.
Međutim, kompanija će posle dobijanja potrebne dokumentacije i saglasnosti od nadležnih državnih organa, otpočeti proizvodnju i preuzeti deo radnika”, kažu u ovoj kompaniji.

U Don Don naglašavaju da kao najveći proizvođač hleba i peciva, rade na unapređenju industrije pekarstva u regionu i da su do sada uložili oko 60 miliona evra.

Ističu i da u svim pogonima koje je preuzeo, Don Don je unapredio proizvodnju, proširio asortiman i recepture i uložio u razvoj i edukaciju zaposlenih, kao i u otvaranje radnih mesta.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Povećanje minimalca?

Piše - 15. August 2016. 0
SRBIJA (Tanjug, IST Media) Minimalna cena radnog sata mogla bi, umesto trenutnih 121 dinar, da bude oko 130 dinara, budući…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X