Dominacija Novosađana na državnom triatlonu u Boru. Pobednik je Ognjen Stojanović (VIDEO)

414 0

BORSKO JEZERO, (IST media) Trojica Novosađana odneli su pobedu na ovogodišnjem državnom otvorenom prvenstvu u triatlonu koje je danas održano na Borskom jezeru.

 

IMG_3388
Početak olimpijskog triatlona na Borskom jezeru

 

“Današnja trka je bila fenomenalna, ocena za staze je čista desetka, i prezadovoljan sam svojim učinkom”, rekao je za IST Media nakon trke pobednik takmičenja Ognjen Stojanović iz Novog Sada, član kluba “Triogy Racing”. Za ovaj tim se takmičio se i trećeplasirani, Bogdan Tomin.

 

Ognjen srpski šampion Ognjen Stojanović je najuspešnij reprezentativac u triatlonu. Najveći uspeh je ostvario na svetskom prvenstu u akvatlonu 2012. u Ouklandu, gde je osvojio bronzanu medalju. Bila je to prva medalja za Srbiju u ovom sportu.

 

Drugo mesto pripalo je njegovom sugrađaninu Bojanu Karanoviću, članu kluba “Dinamic” iz Beograda.

 

Pobednica maratona u ženskoj kategoriji bila je Vida Medić iz Bačke Palanke, koja trenutno živi u Boru, a koja triatlon trenira tek devet meseci.

 

Boranka Aneta Arifi osvojila je drugo mesto u ženskoj konkurenciji i time učinila ponosnim domaćine ovogodišnjeg državnog triatlona.

 

Visoka temperatura tokom trke bila je pravi izazov za triatlonce, koji su nakon plivanja vozili bicikl 40 kilometara prema Dubašnici, a potom trčali 10 metara.

 

Triatlonce je nakon naporne trke sačekao veliki broj Borana, ali i gosti hotela “Jezero”, koji su ih pozdravili burnim aplauzom.

 

Osim glavne trke, takmičenje je održano i na dve manje distance.

 

Trka u sprint triatlonu uključila je 750 metara plivanja, 20 kilometara vožnje biciklom i pet kilometara trčanja, a takmičenje je bilo otvoreno i za decu koja su odmerila snage u dečjem akvatlonu koji se sastojao od 200 metara plivanja i jednog kilometra trčanja.

 

IMG_3420

 Pobednik: Ognjen Stojanović

 

Ceo događaj je, nažalost, obeležila i velika gužva u saobraćaju na prilazu Borskom jezeru, budući da je put bio blokiran od skretanja za Dubašnicu do Jezera u periodu od 9 do 14 sati.

 

Nedostatak parking mesta i uzan kolovoz duž koga su vozila bila parkirana u jednom trenutku su proizveli totalni kolaps, pa se do izlaza sa ovog letovališta čekalo i do trideset minuta.

 

IMG_3473

 

Voda za šampiona

 

IMG_3485

 

 

Drugoplasirani: Bojan Karanović

 

IMG_3493

 

 

 

Treće mesto pripalo je Bogdanu Tominu

 

 

 

IMG_3533

 

 

Pobednica ženskog triatlona: Vida Medić

 

 

IMG_3523

 

Ćerka podržala oca na završnici olimpijske trke

 

 

IMG_3540

 

Boranka Aneta Arifi na cilju

 

IMG_3544

 

Umor ili razočaranje?

 

IMG_3591

 

Promoter, Ivan Zeljković u završnici sprint trke

 

IMG_3594

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X