UncategorizedНекатегоризовано

Dom zdravlja u Boru nastavlja renoviranje seoskih ambulanti

screenshot (TV Bor)
screenshot (TV Bor)

BOR, (IST Mredia) – Nakon renoviranja ambulanti u selima borske opštine – Šarbanovcu, mesnoj zajednici Timok Šarbanovac i Slatini, radi unapređenja primarne zdravstvene zaštite, na red je došlo i selo Metovnica.

 

Uz pomoć lokalne samouprave, Doma zdravlja Bor i ove Mesne zajednice, u ordinaciji, čekaonici i pomoćnoj prostoriji zamenjen je pod, uvedeno grejanje, postavljene nove pločice i okrečeni zidovi. Za ove poslove utrošeno je 300.000 dinara, a pored donatora, značajnu pomoć prilikom radova stigla je i od meštana sela.

 

Uvođenje grejanja pomogla je lokalna samoprava, Institut za rudarstvo i metalurgiju je donirao laminat, a meštani su učestvovali u građevinskim radovima.

 

„Sada nam sledi drugi korak, a to je svakodnevno angažovanje tehničara, a lekar će kao i do sada dolaziti dva puta nedeljno“, rekao je za TV Bor dr Miroslav Karabašević, direktor Doma zdravlja.

 

Lokalna smaouprava preduzima sve mere da se zdravstvena zaštita podigne na viši nivo, posebno u seoskim sredinama.

 

Zamenik predsednika Opštine Bor Saša Vukadinović, napomenuo je da nakon odvajanja Bolnice i Doma zdravlja sledi finansijska podela dve ustanove.

 

“Tek tada će se tačno znati šta je nasleđuje opštine i budžetom planirati sredstva za zdravstvenu zaštitu. Prioritet ove lokalne samouprave je zdravstvena zaštita u selima“, rekao je Vukadinović.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

SSP: Vlast urušava borsko zdravstvo upućujući radnike javnog sektora na sistematske preglede u privatne domove zdravlja

Ist Media

GAnalytics

Ist Media

The Way To Search For Hard anodized cookware Brides On the internet and Get Great Asian Wife

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X