Dom zdravlja u Boru nastavlja renoviranje seoskih ambulanti

303 0
screenshot (TV Bor)
screenshot (TV Bor)

BOR, (IST Mredia) – Nakon renoviranja ambulanti u selima borske opštine – Šarbanovcu, mesnoj zajednici Timok Šarbanovac i Slatini, radi unapređenja primarne zdravstvene zaštite, na red je došlo i selo Metovnica.

 

Uz pomoć lokalne samouprave, Doma zdravlja Bor i ove Mesne zajednice, u ordinaciji, čekaonici i pomoćnoj prostoriji zamenjen je pod, uvedeno grejanje, postavljene nove pločice i okrečeni zidovi. Za ove poslove utrošeno je 300.000 dinara, a pored donatora, značajnu pomoć prilikom radova stigla je i od meštana sela.

 

Uvođenje grejanja pomogla je lokalna samoprava, Institut za rudarstvo i metalurgiju je donirao laminat, a meštani su učestvovali u građevinskim radovima.

 

„Sada nam sledi drugi korak, a to je svakodnevno angažovanje tehničara, a lekar će kao i do sada dolaziti dva puta nedeljno“, rekao je za TV Bor dr Miroslav Karabašević, direktor Doma zdravlja.

 

Lokalna smaouprava preduzima sve mere da se zdravstvena zaštita podigne na viši nivo, posebno u seoskim sredinama.

 

Zamenik predsednika Opštine Bor Saša Vukadinović, napomenuo je da nakon odvajanja Bolnice i Doma zdravlja sledi finansijska podela dve ustanove.

 

„Tek tada će se tačno znati šta je nasleđuje opštine i budžetom planirati sredstva za zdravstvenu zaštitu. Prioritet ove lokalne samouprave je zdravstvena zaštita u selima“, rekao je Vukadinović.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X