Doček nove godine po julijanskom kalendaru u Boru više nego skroman

213 0
alen ademovic bor

 

Javni doček „srpske nove godine“ organizovan je noćas u amfiteatru Doma kulture u Boru, uprkos otkazivanjema ove manifestacije u mnogim gradovima širom Srbije zbog naglog porasta zaraženih od korona virusa.

Zbog teške epidemiološke situacije u Srbiji, gradske vlasti odlučile su da otkažu koncerte na gradskim trgovima i smanje rizik građana od dalje zaraze korona virusom u Nišu, Čačku, Leskovcu, Surdulici, Valjevu, Vrnjačkoj Banji i Beogradu, ali ne i u Boru, gde je „srpsku novu godinu“ uz folk zvezdu Alena Ademovića dočekalo više stotina fanova.

Prema zvaničnim podacima, u Boru se tokom prethodna dva dana oporavilo osam osoba a novoregistrovana su 43 slučaja virusne infekcije.

I pored loše epidemiološke situacije, u amfiteatru Doma kulture nekoliko stotina Borana uživalo je uz pop-folk-orijentalne zvuke Alena Ademovića, a u ponoć je priređen uobičajen višeminutni vatromet.

alen ademovic bor

Omladinci Doma omladine pozvali su građane Bora da uoči dočeka Nove godine po julijanskom kalendaru pokažu solidarnost i tokom manifestacije prilože novac u donatorsku kutiju za pomoć teško oboleloj Boranki Mariji Gambošević, a danas će biti saopšteno koliko je novca sakupljeno.

 

alen ademovic donacija marija

Na platou Doma kulture uočljiva je bila neorganizovanost, jer se oko disfunkcionalne fontane na dubokom minusu formiralo pravo klizalište od nekontrolisano izlivene vode, a pojedini Borani komentarsali su u šali da je zapravo ovo novootvoreno klizalište koje zapravo traducionalno treba da bude ispred Sportskog centra u Boru.

fontana klizaliste bor
SF fontana kao prinudno klizalište

 

 

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X