Ekonomija

Đedović: Ziđin majning grupa u Srbiju investirala više od 2,5 milijardi dolara

zijin

 

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović razgovarala je danas sa predstavnicima Ziđin majning grupe o rudarskim aktivnostima tih kompanija u Srbiji i investicijama u rudarski sektor.

Podržavamo realizaciju projekata u oblasti rudarstva uz puno poštovanje propisa i zakona, ali i poštovanje standarda u oblasti zaštite životne sredine, rekla je Đedović, navodi se u saopštenju.

Ona je dodala da je strateško partnerstvo sa Ziđin majning grupom promenilo privredni ambijent istočne Srbije, imajući u vidu da zapošljavaju oko 7.000 radnika i da su prosečne plate u kompaniji znatno iznad republičkog proseka.

Ziđin majning grupa je u našu zemlju investirala više od dve i po milijarde dolara i zahvaljujući njenim aktivnostima Srbija će u godinama pred nama biti među najvećim evropskim proizvođačima bakra i jedan od najvećih proizvođača zlata, kazala je Đedović.

Potpredsednik Ziđin majning grupe Vang Čun rekao je da je ta kompanija, kojoj se nalaze kompanije Ziđin koper i Ziđin majning, zadovoljna poslovanjem u Srbiji.

Ideja nam je da dodatno povećamo proizvodnju bakra i zlata i da nastavimo sa značajnim ulaganjima u zaštitu životne sredine, istakao je Vang Čun.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Najbolji student rudarskog fakulteta došao u Bor. Kaže da odgovorno rudarstvo ima perspektivu

Ist Media

Su Yongding novi generalni direktor Srbija Ziđin Majning

Ist Media

Ambasador Narodne Republike Kine u Srbiji posetio dve kompanije iz sastava Ziđin Majning

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X