Divlje šlep-službe i dalje operišu na putevima u Srbiji

472 0

Autor: Polovni automobili (Foto: Pixabay) Vozač koji je naleteo na rezervni točak na auto-putu između Paraćina i Niša, krećući se pri brzini od 100 km/h, nije mogao da ga izbegne, pa ga je udario levom stranom vozila.

Došlo je do ozbiljnih oštećenja karoserije, točka i elemenata oslanjanja, ali je neobično to što se u trenutku stvorila šlep služba da pomogne. Pri toj brzini posledice su mogle da budu mnogo teže, čak i fatalne, ali sreća u nesreći je bila to što je uspeo da zadrži kontrolu nad vozilom i bezbedno se zaustavi. Zbog stresa se nije ni setio da pozove policiju. Stavio je rezervni točak i jedva stigao do kuće – uz veliko podrhtavanje volana. Odbio je uslugu šlep službe koja se pojavila na licu mesta, pošto je nakon zamene točka video da auto ipak može da se vozi, piše portal Polovni automobili.

Ono što je sumnjivo u ovoj situaciji jeste kombinacija rezervnog točka na auto-putu i”slučajno”, iznenadno pojavljivanje šlep službe. Teoretski jeste moguće da je točak otpao sa nekog automobila koji rezervni točak nosi odozdo, tj. ispod prtljažnika. Međutim, ostaje sumnja da je neko taj točak namerno izbacio na put.

Zašto bi neko to uradio?

Odgovor je jednostavan – i dalje postoje “divlje” šlep službe ili legalne šlep službe čiji vlasnici su spremni da pribegnu ovakvim metodama – da se nakon što auto strada prilikom naletanja na neki predmet prvi nađu na licu mesta i ponude uslugu šlepovanja.

Ovo nije nikakva teorija zavere, već zvanično dokumentovan problem sa kojim je i policija odavno upoznata i koji je u dobroj meri suzbijen. Ipak, kao i kod svakog vida kriminala, nakon što im se policija suviše približi, kriminalci postaju sve sofisticiraniji.

Tako postoje kriminalci koji umesto da na put bacaju letve sa ekserima, komade armaturnog gvožđa, veliko i oštro kamenje i slično, počinju da koriste metode za koje je izuzetno teško dokazati da ih je izazvao neko ko je povezan sa šlep službom koja se kao anđeo spasilac u neverovatno kratkom roku pojavio na licu mesta da ponudi šlepovanje. Tu upravo spadaju izbacivanje točka na put, kutije sa alatom koja je navodno ispala nekom kamionu, kao i surovo puštanje pasa na put u trenutku kada nailazi neki auto.

Kad se neko nađe u ovoj situaciji, treba odmah da pozove policiju, a ukoliko ima povređenih, treba i to da naglasi kako bi oni obavestili hitnu pomoć. Sačekati dolazak policije, koja treba da napravi uviđaj.

Odmah treba da se učini sve da bi se sprečile još teže posledice.

Šta ukoliko se nakon par minuta (ili manje) na licu mesta pojavi šlep služba?

Odmah zapišite registarske tablice kamiona, slikajte kamion, ali potrudite se da to obavite diskretno pošto još uvek ne znate s kim imate posla. Možda je reč upravo o pripadniku organizovane grupe koja je na putu ostavila predmet u koji ste udarili. Njemu sigurno neće odgovarati da fotografišete, pa se možete naći u opasnoj situaciji.

Opširnije čitajte OVDE.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X