Društvo

Direktorica Direkcije za izgradnju Bora: Rekonstrukcija ulice još nije gotova

BOR, (IST Media, foto D.Petkovski) Do haosa koji je nastao od slivanja kišnice u novoasfaltiranoj ulici 3. oktobar u Boru, došlo je zbog toga što još uvek nisu završeni radovi na toj trasi, rekla je za naš sajt direktorica “Direkcije za izgradnju Bora”, Verica Aničić.

Iako je deo ulice asfaltiran, još uvek nije urađen završni sloj asfalta, koji će biti završen ‘u jednom potezu’ duž cele ulice koja se rekonstruiše. Još uvek se radi atmosferski odvod, pročistiće se kolektori iza servisa “Pireli” i uraditi neophodni padovi, rekla nam je direktorica Direkcije za izgradnju.

Ona je naglasila da je dosadašnji prečnik odvodne cevi za atmosfersku kanalizaciju bio fi 300, a da će sada biti 400″.

Prema njenim rečima, razlog zbog kojih kasne radovi su upravo obilne kiše, i to što je poslednjih dana kompletna mehanizacija firme “Strabag”, kojoj su povereni ovi poslovi, angažovana na poplavljenim područjima u istočnoj Srbiji.

“Ukoliko se posle završetka posla pojave ovakvi problemi, onda ćemo reagovati”, kazala je ona.

Ipak, predsednik opštine Bor Živorad Petrović, nije zadovoljan dinamikom kojom Strabag završava poverene poslove i podsetio na kašnjenje prilikom rekonstrukcije toplovodne mreže u Boru.

Za rekonstrukciju ulice 3. oktobar do III kilometra, iz opštinskog budžeta izdvojeno je oko 40 miliona dinara.

Obilne padavine koje su u ponedeljak zadesile Bor, dovele su do kolapsa u saobraćaju kod servisa “Pirelli”. Voda se iz ulice 3. oktobar u ogromnim količinama slivala sve do kružnog toka na 3. kilometru, što je izazvalo ogromne probleme vozačima. Velika količina vode, koja je preopteretila kanalizacione odvode, poplavila je i lamelu “dupleks”.

 

nevreme poplave tv bor

Ovde su se mnogi  automobili zaglavili (detalj sa TV Bor)

Za prvobitni projekat NIP-a za rekontrukciju ulice 3. oktobar, što je predviđalo put širine 9 metara sa tri kolovozne trake, trebalo je iz Nacionalnog investicionog plana izdvojiti 100 miliona dinara. Iz određenih razloga, a najviše se spominju politički, država je odustala od tog projekta.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Da li se sećate priče o Ivči? Posle osam meseci evo nastavka

Ist Media

U nedelju u Domu zdravlja preventivni pregledi bez zakazivanja

Ist Media

Apoteka u Domu zdravlja izdata u zakup. Na licitaciji ponuđeno 325.000 dinara mesečno

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X