Direktor Ziđina: Od sumpor-dioksida proizvodićemo gips i neće biti zagađenja

368 0
gips

 

Generalni direktor kompanije Serbia Zijin Copper (Ziđin) Đan Siming, najavio je da će krajem avgusta u ovom preduzeću proraditi nov sistem za prečišćavanje dimnih gasova, čime će se sumpor-dioskid pretvarati u gips koji će potom biti ponuđen u prodaju građevinskoj industriji.

Djan SimingZahvaljujući radu sistema za odsumporavanje, emisija sumpor-dioksida će se smanjiti za više od 95 odsto, što će biti potpuno u skladu sa standardima Evropske unije. Sumpor-dioksid ćemo prerađivati i pretvarati u gips i godišnje proizvoditi 30.000 tona gipsa, rekao je Siming.

On je podsetio da je Ziđin u podmlađivanje rudarskih i metalurških objekata dosad investirala oko 750 miliona dolara, a od te sume je u rešavanje ekoloških problema uložila 126 miliona dolara.

Prema podacima koje je izneo, u prvoj polovini ove godine u Serbia Zijin Copper proizvedeno je 35.400 tona katodnog bakra i 691,17 kilograma zlata. Kompanija je ove godine zauzela prvo mesto na listi izvoznika u Srbiji. Od decembra 2018. do kraja juna 2021. godine zaposleno je 1.518 novih radnika, pa danas u Kompaniji radi 5.715 ljudi, a od te brojke 97 odsto su srpski državljani.

Njihova neto prosečna zarada je u prvoj polovini ove godine vredela 98.774 dinara, odnosno 7,8 odsto više nego prošle i 19,3 odsto više nego 2019. godine. Plate su redovne i 54 odsto veće od srpskog proseka.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X