Direktor Toplane: Ugalj nabavljen po Zakonu. Grejna sezona počinje na vreme

1068 3

BOR, (IST Media, S.T.) – Vršilac dužnosti direktora JKP „Toplana“ u Boru, Milutin Simić, izjavio je danas da je nabavka uglja neposrednom pogodbom bila u skladu sa zakonom i da građani ne treba da brinu za kvalitet grejanja u ovogodišnjoj grejnoj sezoni.

 

“Ugalj za ovogodišnju grejnu sezonu, ukupno 41.000 tona, naručili smo od kompanije “MBM” sa Uba po ceni od 496 miliona dinara, pošto se na tender za nabavku nije javio nijedan ponuđač. Komisija koju su činili predstavnici opštine i JKP “Toplana”, odlučila je da se opredelimo za “MBM”, jer su uzorci kvaliteta uglja potpuno u saglasnosti sa onim što je potrebno da i kvalitet grejanja bude dobar”, rekao je Simić na konferenciji za novinare.

 

Milutin Simić – Šake novog uglja

 

On je dodao sa na poziv za učešće na tenderu, koji je raspisan 9. avgusta, do 13. septembra nije javio nijedan zainteresovani isporučilac i pozvao se na član 122 Zakona o javnim nabavkama, kojim se predviđa da se u oblasti nabavke energenata ovaj zakon ne primenjuje.

 

Simić je dodao je prednost ove nabavke u tome što je “MBM” dao grejs period plaćanja do 15. januara, ali i menice da će isporučiti ugalj.

 

“Ovo je prvi put da u Boru dobavljač daje menice, a ne “Toplana”, koja treba da izdvoji novac za nabavku energenata. Sve spekulacije da će javnom sektoru biti blokiran račun od strane prethodnog dobavljača uglja “Moma Morava” na osnovu menica su netačne, jer se prema toj firmi redovno izmiruju mesečne obaveze u iznosu od 45 miliona dinara”, rekao je Simić, što nam je u telefonskom razgovoru potvrdio predsednik opštine Aleksandar Milikić.

 

Simić je još dodao da će ove godine na lageru biti kvalitetan ugalj a ne “prašina” koja je ovom javno-komunalnom preduzeću zadavala ogromne probleme i loš kvalitet grejanja.

 

“Sa ovako kvalitetnim ugljem grejnu sezonu ćemo početi samo sa jednim kotlom, čime ćemo uštedeti novac za utrošenu električnu energiju. Pri tom smo izvršili i velike uštede jer smo sami remontovali kotao”, kazao je on.

 

Simić je rekao da su u toku radovi na vrelovodu kod gradske pijace, gde je ustanovljen proboj tokom hlradnih proba, da će tople probe započeti 1. oktobra, a grejna sezona na vreme, dve nedelje kasnije.

 

Intezivni radovi na vrelovodu kod gradske pijace

 

Prema njegovim rečima, cena grejanja će i ove sezone ostati nepromenjena, i iznosiće 82,6 dinara po metru kvadratnom.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

There are 3 comments

  1. Pingback: Milutin Simić: Ugalj nabavljen po Zakonu! - Bor GRAD INFO

  2. Pingback: Директор Топлане: Угаљ набављен по Закону. Грејна сезона почиње на време - Топлана Бор

  3. Napolju je deset stepeni. Da li ovaj direktor i ja živimo na isoj planeti….Meni je hladno dok čitam da se računi JKP Toplana moraju platiti, realno to mora, još kada bi osetili nešto od tih para. Npr topao radijator…..Znam, ne mora niko da mi kaže, fantaziram.

    Reply

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X