Direktor RTB: Redovno izmirujemo obaveze prema državi

305 0

 

BOR, 12. januara 2012. (Beta) Generalni direktor Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor Blagoje Spaskovski, izjavio je danas da to preduzeće poslednje tri godine redovno izmiruje sve obaveze prema državi i partnerima.

 

Reagujući na izveštaj o najvećim dužnicima prema Poreskoj upravi Srbije, poslovodstvo navodi da su prikazani dugovi od četiri milijarde dinara napravljen u ranijem periodu, a da je samo prošle godine, za poreze, doprinose i struju, RTB izdvojio 5,27 milijardi dinara.

„Od poslednjeg kvartala 2010. godine poreze i doprinose plaćamo u punom iznosu, pa smo cele 2011. sve obaveze prema državi izmirivali uredno i u celosti.

Za poreze i doprinose izdvojeno je 2,72 milijarde, od čega su 2,35 milijardi obaveze po osnovu zarada,“ rekao je Spaskovski.

On je dodao da je se 370 miliona dinara slilo u republičku kasu i budžete u Boru i Majdanpeku po osnovu ekoloških i drugih taksi.

U RTB ističu i da od pre dve godine to preduzeće „tačno u dan“ izmiruje obaveze za utrošenu električnu energiju i energente.

Direktor RTB je napomenuo da će stari dug Basena prema EPS-u, fondovima, bankama i Poreskoj upravi Srbije, biti konvertovan u državni kapital po izlasku kompanije iz procesa restrukturiranja.

On je dodao da još uvek nije napravljen konačni finansijski izveštaj, ali da se očekuje da neto prihod u 2011. godini bude veći nego godinu dana ranije, kada je to iznosilo 35,5 miliona dolara.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X