Direktor RTB: Redovno izmirujemo obaveze prema državi

268 0

 

BOR, 12. januara 2012. (Beta) Generalni direktor Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor Blagoje Spaskovski, izjavio je danas da to preduzeće poslednje tri godine redovno izmiruje sve obaveze prema državi i partnerima.

 

Reagujući na izveštaj o najvećim dužnicima prema Poreskoj upravi Srbije, poslovodstvo navodi da su prikazani dugovi od četiri milijarde dinara napravljen u ranijem periodu, a da je samo prošle godine, za poreze, doprinose i struju, RTB izdvojio 5,27 milijardi dinara.

„Od poslednjeg kvartala 2010. godine poreze i doprinose plaćamo u punom iznosu, pa smo cele 2011. sve obaveze prema državi izmirivali uredno i u celosti.

Za poreze i doprinose izdvojeno je 2,72 milijarde, od čega su 2,35 milijardi obaveze po osnovu zarada,“ rekao je Spaskovski.

On je dodao da je se 370 miliona dinara slilo u republičku kasu i budžete u Boru i Majdanpeku po osnovu ekoloških i drugih taksi.

U RTB ističu i da od pre dve godine to preduzeće „tačno u dan“ izmiruje obaveze za utrošenu električnu energiju i energente.

Direktor RTB je napomenuo da će stari dug Basena prema EPS-u, fondovima, bankama i Poreskoj upravi Srbije, biti konvertovan u državni kapital po izlasku kompanije iz procesa restrukturiranja.

On je dodao da još uvek nije napravljen konačni finansijski izveštaj, ali da se očekuje da neto prihod u 2011. godini bude veći nego godinu dana ranije, kada je to iznosilo 35,5 miliona dolara.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X