Direktor JKP Vodovod: Nema brige oko vodosnabdevanja, dug za struju značajno smanjen

141 0
vodovod bor

 

Javno-komunalno preduzeće Vodovod u Boru, jedno od najvećih dužnika EPS-u za utrošenu električnu energiju, smanjilo je dugovanja sa 418 miliona dinara na 108 miliona, a tome je doprinela i subvencija iz budžeta grada u iznosu od 144 miliona dinara.

Goran Pavić, direktor  Vodovoda, podseća da je prvi put u poslednjih 13 godina, u 2021. godini to preduzeće poslovalo u plusu, i to za 54 miliona dinara.

Kaže da su tome doprineli novi infrastrukturni projekti, povereni poslovi gadske uprave kao što su održavanje atmosferske kanalizacije i javnih česama, održavanje javne rasvete, ali i povereni poslovi za kompaniju Ziđin u iznosu od 85 miliona dinara.

Iz budžeta je izdvojeno 223 miliona za infrastrukturne projekte i izradu vodovoda na teritoriji MZ Zlot, Metovnica i Novi centar. Radovi su u toku, i do kraja godine bi trebalo da budu završeni. Rebalansom budžeta opredeljeno je i tri miliona za dva projekta vodosnabdevanja u MZ Metovnica, jedan za Gornjane i za cevovod iz pravca naselja Bora II ka Banjskom polju, rekao je direktor Vodovoda.

Kada je reč o kvalitetu snabdevanja vodom, Pavić kaže da je stanje na izvorištima stabilno, da je manji procenat snabdevanja iz pravca Zlota i Krivelja, ali da je dotok iz pravca izvorišta Surdup 50 do 70 litara u sekundi, što su dovoljne količine za potrebe stanovništva.

Na pitanje Ist media da li se voda iz zlotskih izvorišta upumpava u Borsko jezero, on ističe da se to obavlja po ugovoru sa kompanijom Ziđin, ali da se upumpavaju količine koje neće ugroziti vodosnabdevanje grada i sela.

Prema njegovim rečima, za dva meseca u Borsko jezero iz pravca Zlota pristiglo je preko milion kubika vode.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X