Direkcija za izgradnju i Borski turistički centar se ne gase, idu u reorganizaciju

424 0

BOR (IST Media, Ivana Milovanović) Zbog usaglašavanja sa novim Zakonom o budžetskom sistemu, usvojenim krajem prošle godine, dva borska javna preduzeća “Direkcija za izgradnju Bora” i “Borski turistički centar” nalaze se pred reorganizacijom.

 

Naime, ovim Zakonom izvršena je promena u kvalifikaciji pojma indirektnih budžetskih korisnika i iz te definicije izbrisana su javna preduzeća, direkcije i fondovi koje su osnovale jedinica lokalne samouprave, a finansiraju se iz javnih prihoda.

 

opstina-bor-2014

 

Predsednik opštine Bor, Živorad Petrović izjavio je za IST Media, da ne treba govoriti o gašenju tih preduzeća, već o njihovoj reorganizaciji.

 

„Formirana je Komisija koju čine članovi iz Opštinske uprave, zaposleni u ova dva preduzeća, kao i predstavnici sindikata. Komisija ima rok do 5. oktobra da utvrdi model organizacije i reorganizacije tih preduzeća. Ja ću prihvatiti svaki oblik koji oni predlože”, rekao je Petrović.

 

Za sada nije poznato da li će u ovoj „transformaciji“ biti viškova radnika, i o tome bi, po svemu sudeći, trebalo da odluči komisija.

 

Nezvanično saznajemo da se razmatra mogućnost da Turistička organizacija opštine Bor i Borski turistički centar budu spojene u jedno preduzeće.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X