Društvo

Digitalna ekspedicija sa premijerkom Srbije Anom Brnabić na putu po Srbiji prvo posetila Bor

Brnabic Bor

Foto: Ist Media

Karavan „Digitalna ekspedicija”, koji je pokrenut pretprošle godine na inicijativu predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, posetio je danas Grad Bor kao svoju prvu stanicu u ovoj godini.

Premijerka je najpre posetila borski Klub penzionera u kome je sa članovima razgovarala, a onda uradila i selfi sa nekoliko njih.

Penzioneri su joj preneli da su u Boru danas velike plate  zahvaljujući intenzivnom rudarenju, ali su istakli problem manjka stanova za mlade kadrove kojih je u gradu sve više.

Inače, kroz tematska predavanja i razgovore sa ekspertima Ministarstva informisanja i telekomunikacija, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti i Kancelarije za IT i eUpravu, gradjani Bora su danas imali priliku da saznaju sve o digitalnoj pismenosti, važnosti digitalnih veština, bezbednom ponašanju u online svetu, kao i o ostalim prednostima upotrebe interneta i digitalnog prostora.

Brnabic digitalna ekspedicija DSC02680

Obuke karavana namenjene su najširoj populaciji, od mladih i njihovih roditelja do najstarijih sugradjana i državnih službenika i zbog toga se održavaju na tri lokacije u svakom gradu: na glavnom gradskom trgu, u Udruženjima i klubovima penzionera i u jedinicama lokalne samouprave.

Premijerka se potom obratila publici u Narodnoj biblioteci, a gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić je tom prilikom istakao zadovoljstvo što je grad Bor prvi od deset gradova Srbije u kojem gostuje „Digitalna ekspedicija 2023“, dodajući da će Kancelarija za mlade Bor nastaviti da održava obuke starijim sugradjanima u Udruženju penzionera u redovnim nedeljnim terminima, i nakon Digitalne ekspedicije.

Brnabic digitalna ekspedicija DSC02703

Karavan „Digitalna ekspedicija” se sprovodi uz podršku Ministarstva informisanja i telekomunikacija, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Kancelarije za IT i eUpravu, u partnerstvu sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), Američkom agencijom za medjunarodni razvoj (USAID) i evropskom organizacijom Propulsion.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Srbija Ziđin Koper donirala 1,2 miliona dinara Fudbalskom klubu Krivelj

Ist Media

MUP pozvao građane da predlože gde pojačati kontrolu merenja brzine u saobraćaju

Ist Media

Akcija pošumljavanja u RBM-u. Posađeno još 20.000 sadnica crnog bora

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X