Dezinformacija o korona virusu u Boru. Niti je kineska pacijentkinja umrla, niti ima respiratorne probleme

272 0
dr tanja zikic

BOR, (IST Media) Načelnica internističkog sektora Opšte bolnice Bor dr Tatjana Žikić, izjavila je danas da je informacija sa društvenih mreža o navodno oboleloj kineksoj državljanki od korona virusa u ovoj ustanovi, dezinformacija.

U Boru za sada nema osoba koje zadovoljavaju kliničke i epidemiološke kriterijume da su oboleli ili zaraženi korona virusom, a kineska pacijentkinja koja je bila zbrinuta u borskoj bolnici je u Bor došla pre više od pola godine i nije ni boravila u Kini kada je izbila epidemija. Ona nije imala respiratorne, već neurološke probleme, rekla je dr Žikić za IST Media.

Na društvenim mrežama delila se informacija da je u borsku bolnicu primljena pacijentkinja iz Kine koja je preminula, te da se sumnja da je bila zaražena korona virusom. Ova informacija izazvala je brojne komentare na društvenim mrežama, od bojazni, do sumnje da se informacije kriju od javnosti.

Doktorka Žikić je dodala da niko u Boru do sada nije ni bio testiran na korona virus, ali da postoji protokol kako se zdravstveni radnici odnose prema pacijentu za koga se posumnja da je zaražen ovim virusom.

Bor inače nema infektivno odeljenje, pa u slučaju da se pojavi zaražena osoba, biće upućena na to odeljenje u Zaječaru.

Doktorka je naglasila da pacijenti sa simptomima koji upućuju na mogućnost zaraze, imaju prioritet prijema kod lekara opšte prakse.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X