Detaljne Informacije o Aero-skupu „FLY IN“

463 0

JP “Borski turistički centar“Bor kao operator aerodroma „Bor“ u saradnji sa Aero klubom „Bor“, organizuje drugi po redu internacionalni aero skup pod nazivom „FLY-IN“.

 

Skup će se održati 4. maja na Aerodromu „Bor“. Cilj okupljanja je predstavljanje sportske avijacije i mogućnosti srpskog vazduhoplovstva.

 

Tematika okupljanja je „ Susret virtuelnog i realnog letenja“ na kojem će gosti iz Srbije i inostranstva prikazati kako se danas u oblasti vazduhoplovstva ispoljava ljubav prema letenju. Očekuje se dolazak pojedinih inostranih aero-klubova sa ciljem pospešivanja međunarodne saradnje sa našim aero-klubovima.

 

aeromiting featured

 

Na ovogodišnjem Aero-skupu je planirana prezentacija:

 

– simulacije letenja na računarima (sastavni deo obuke pilota),

 

– avio-maketarstva,

 

– avio-modelarstva,

 

– RC modelarstva,

 

– letenje motornim zmajevima,

 

-letenje sportske i ultra lake avijacije,

 

– i ispecijalno iznenađenje

 

Cilj ove manifestacije je predstavljanje i popularizacija vazduhoplovnog sporta građanima a naročito omladini, uz želju da ova manifestacija postane tradicija u našem gradu. Skup je celodnevni.

 

PROGRAM RADA I PROTOKOL AVIO-SKUPA

 

-od 8 do 11 sati – dolet i prihvat vazduhoplova

 

– od 11 do 12 sati – otvaranje manifestacije

 

-od 12 do 13 sati – prezentacija letenja sportskih vazduhoplova

 

– od 13 do 14 sati – razgledanje vazduhoplova- prezentacija avio modelarstva

 

– od 14 do 15 sati – prezentacija padobranstva

 

– od 15 do 16 sati -prezentacija jedriličarstva

 

– u 16 sati zatvaranje skupa i otprema i odlet vazduhoplova

 

Tokom čitavog dana održavanja skupa u prostorijama upravne zgrade aerodroma, biće postavljeni kompjuteri sa simulatorima letenja gde će posetioci moći da vide kako se vrši obuka pilota na računarima. Biće postavljen razglasni sistem na zgradi aerodroma preko koga će organizatori voditi program skupa i davati potrebna obaveštenja instrukcije i upozorenja posetiocima. Biće obezbeđena dva paringa za automobile i posetioca. Jedan za počasne zvanice kod glavne kapije i drugi za ostalu javnost kod pomoćnog aerodromskog ulaza.

 

Prijavljeni su aero klubovi i pojedine škole letenja iz : Trstenika, Smedereva, Zrenjanina, Jagodine, Kikinde , Beograda, Kraljeva, i njihova sportska avijacija ”Cessna 152-172”, Piper Warior- Seneca”, “Citabria”, “ ULT MXP 140-150”, “SILA 450-750”, “ Zlin”, “ Robinson” R22-R44 kao i motorni zmajevi i drugi vazduhoplovi.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X