Desetkovan opštinski odbor Demokratske stranke u Boru

1118 0

BOR, (IST Media) Većina članova Opštinskog odbora Demokratske stranke u Boru, napustila je ovu partiju i pridružila se isključenom funkcioneru DS-a Dušanu Petroviću u novoosnovanoj stranci „Zajedno za Srbiju“.

 

Ovo je zaključeno tokom današnjeg sastanka sada već bivših članova DS, sa svojim novim liderom Dušanom Petrovićem u hotelu Albo gde je i održan sastanak inicijativnog odbora.

 

Petrović sa sledbenicima u Boru
Petrović sa sledbenicima u Boru

 

“Bili smo nezadovoljni politikom koju je novo rukovodstvo DS sprovodilo prema svojim članovima i odborima u centralnoj Srbiji. Bez obzira na odlične rezultate na prethodnim izborima i aktivnog učestvovanja u lokalnoj vlasti, naš odbor je stavljen na marginu političkih dešavanja u Demokratskoj stranci. Revanšizam, samovolja, kršenje statuta i gušenje demokratije nisu principi zbg kojih smo pristupili DS-u i zbog toga iz nje istupamo”, rekao je u ime svojih kolega član Inicijativnog odbora za formiranje stranke “Zajedno za Srbiju“, doktror Goran Golubović.

 

Prema njegovim rečima, ova partija  će u SO Bor za sada imati najmanje tri odbornika.

 

„Možda će nas biti i više jer sa mnogima iz DS-a još pregovaramo da nam se pridruže“, rekao nam je Goran Golubović.

 

 

Sastanku sa Dušanom Petrovićem u hotelu Albo, danas su prisustvovali dojučerašnji članovi DS-a doktor Žika Golubović, Saša Perišić, Zlatan Meilanović, Aleksandra Takač, Miljana Golubović, Danijela  Jovanovski, Slaviša Frišković… U hotelu Albo su viđeni i direktor JKP „3. oktobar“ Dalibor Orsovanović kao i Goran Janošević iz Bučja, ali je još uvek nejasno da li su se pridružili Petrovićevoj stranci.

 

Inače, samo dan ranije, Izvršni odbor Demokratske stranke je raspustio Opštinski odbor u Boru i za poverenika postavio potpredsednika DS, Dejana Nikolića.

 

U razgovoru sa IST Media, Petrović je rekao da su se zalaganjem SNS za pridruženje Evropskoj uniji promenile političke okolnosti u Srbiji i nije krio mogućnost da partija na čijem je čelu, jednog dana bude u koaliciji sa naprednjacima.

 

Da DS-u predstoje teški dani opstanka na političkoj sceni Bora, ali i drugim opštinama u Srbiji, nije teško naslutiti. Situacija slična ovoj u Boru, nedavno se dogodila i u Pirotu gde je stranku napustilo četrdesetak članova.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X