ĐELEM ĐELEM premijerno pred publikom u Zaječaru. Romi prvi put u profesionalnom pozorištu

231 0
ZAJEČAR, (IST Media) U Narodnom pozorištu Timočke krajine „Zoran Radmilović“ večeras u 20 sati biće  izvedena premijera   predstave „Đelem, đelem“ po tekstu i u režiji Žora Ivanova iz Bugarske, čime zvanično počinje Festival romske kulture i tradicije Srbije.

U predstavi igraju članovi Društva Roma Zaječar: Miljan Rašić, Irena Rašić, Darko Krdžalić, Darko Nikolić, Ivana Milošević, Jovana Rašić, David Georgiev i Anđela Toskić, a  nastupiće i članovi  folklorne sekcije tog društva, Milan Petrović, Mira Petrović, Dejan Nikolić, Zorica Petrović, Dejan Azirović, Maja Azirović i Vanesa Vasić.

Đelem, đelem” je dramsko-lutkarska komedija o životu romske čerge u stara vremena koja obuluje autentičnom romskom muzikom, pesmom i igrom. Ovo je jedinstven primer u Srbiji da pripadnici romske populacije rade predstavu u profesionalnom pozorištu.

Cena karte je 200 dinara.

Festival romske kulture se nastavlja u nedelju 12.maja u 15 sati svečanim defileom učesnika festivala od gradskog trga do Doma kulture u Kotlujevcu gde će u 17 časova početi kulturno-umetnički program.

 

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X