Deca iz borskih sela pokazala svest o značaju očuvanja životne sredine

361 0

Povodom Svetskog dana biodiverziteta, u dvorištu škole Stanoje Miljković simbolično je zasađeno drvo (foto: D. Novaković)

BOR, (IST Media) Velikim odzivom i učešćem na obeležavanju Svetskog Dana životne sredine, Svetskog dana biodiverziteta i Evropskog dana parkova, učenici osnovnih škola iz iz Brestovca, Metovnice i Slatine, pokazali su visoku svest o značaju očuvanja okruženja u kome žive.

Edukativne radionice, predavanja i kvizovi znanja o značaju reciklaže, održani su najpre u Brestovcu (uz prisustvo vršnjaka iz Metovnice), a potom i u Slatini.

Učenicima je prikazana i originalna ekološka  predstava „Đubrići“ u izvođenju vršnjaka iz OŠ „Dušan Radović“, a najboljim autorima literarnih sastava i likovnih radova o značaju zaštite životne sredine kompanija Rakita, koja posluje u sastavu Ziđin, dodelila je nagrade.

Dragan Ranđelović, predsednik Društva mladih istraživača Bor, koje je organizator radionica, istakao je veliki značaj ovakvih događaja  održanih u okviru “Ekoloških dani Bora 2019”.

„Ovakva edukacija mnogo znači učenicima, jer se javnost sve više okreće zaštiti prirode. Meni je vrlo interesantno da su deca iz seoskih škola, iako stalno u dodiru sa prirodom, veoma aktivna u pohađanju ekoloških škola“ rekao je Ranđelović.

Na radionicama su istaknute mere predostrožnosti koje treba preduzeti da ne bi došlo do izumiranja ugroženih vrsta flore i faune, i šta čovek, kao pojedinac, može da učini da se to spreči.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X